Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut bolnav din Penitenciarul Aiud a vrut să se trateze în libertate. Ce decizie au luat magistrații Tribunalului Alba

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud a cerut întreruperea pedepsei, din cauza faptului că a fost diagnosticat cu o boală ce nu poate fi tratată în închisoare. 

Mai exact, bărbatul este închis în penitenciar din anul 2022 și are de executat o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare.

De la sfârșitul anului 2022 a început un proces cu Penitenciarul Aiud, acțiune în instanță, în care a cerut ca pedeapsa pe care o execută să fie întreruptă.

Motivul pe care l-a invocat este acela că a fost diagnosticat cu ”limfedem gambă dreaptă” și a susținut că boala pe care o are nu poate fi tratată în spitalele sistemului penitenciar din România.

Drept urmare, acesta s-a judecat prima dată pe rolul Judecătoriei Aiud, unde în data de 7 iunie 2023, magistrații i-au respins cererea. Aceștia au motivat că diagnosticul de care suferă poate fi tratat și într-un spital penitenciar.

Bărbatul nu a fost de acord cu sentința magistraților de la Aiud și a făcut apel.

Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Alba unde în data de 7 august 2023, magistrații au dat o soluție definitivă.

Magistrații au reținut că medicul care l-a consultat a precizat că ”nu sunt întrunite condițiile criteriului medical, prin raportare la dispozițiile care reglementează întreruperea executării pedepsei, şi că afecţiunile de care suferă petentul pot fi supravegheate prin dispensarizare în reţeaua sanitară a Ministerului Justiţiei, Ministerului Sănătăţii, prin internare în Spital Penitenciar şi, la nevoie, în spitale din reţeaua Ministerului Sănătăţii, sub pază”, au notat aceștia în motivarea instanței.

Drept urmare, au respins cererea bărbatului și au menținut soluția Judecătoriei Aiud.

Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasili

    luni, 14.08.2023 at 15:33

    Da.
    Că doar în pușcărie i se face rău la domnul deținut.
    Scoatețil afară ca să îl faceți și pe ăsta scăpat….incompetenților.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax