Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut de la Penitenciarul Aiud a tăiat cablul de la un TV. La ce a vrut să îl folosească și ce au decis judecătorii

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a avut pe numele său un dosar penal pentru distrugere, însă în data de 14 septembrie 2022 magistrații au admis cererea de renunțare la urmărirea penală. 

Mai exact, bărbatul a fost cercetat pentru distrugere după ce a atins un televizor, care a căzut de pe suportul pe care stătea, iar în urma atingerii televizorul a căzut și s-a stricat.

De asemenea, acesta a tăiat cablul de la televizorul pe care îl avea în cameră pentru a-și face o antenă TV.

”În fapt s-a reţinut că în data de 08.02.2022, în jurul orei 19.00, numitul, deținut în Penitenciarul Aiud, în timp ce se afla în camera de cazare E1.26, a atins televizorul care se afla în camera de deținere și, întrucât aparatul TV avea piciorul rupt, acesta a căzut și a fost adus în stare de neîntrebuințare.

Totodată, la data de 18.08.2021, în jurul orei 07.10, numitul, în timp ce se afla în camera de deținere E1.34 din cadrul Penitenciarului Aiud, a tăiat cablul de la televizorul din camera de deținere, pentru a îl folosi pe post de antenă TV, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu în cuantum de 25 RON.

Prin prisma principiului oportunităţii urmăririi penale, s-a constatat că în cauză nu există interes public în continuarea urmăririi penale, având în vedere modul de comitere a faptei și împrejurările în care fapta a fost comisă, persoana suspectului sau a inculpatului, conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, atitudinea suspectului sau a inculpatului după săvârșirea infracțiunii și eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum şi efortul organelor judiciare şi cheltuielile necesare continuării procesului penal raportat la gravitatea faptei. ” se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații au admis cererea de renunțare la urmărirea penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax