Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut de la Penitenciarul Aiud s-a considerat discriminat din cauza alimentației. A cerut alt tip de mâncare dar n-a primit

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat închis la Penitenciarul Aiud s-a considerat discriminat, deoarece nu și-a putut alege singur regimul alimentar.

Acesta a dorit să primească mâncarea sub forma regimului alimentar AZS (un regim specific al practicanților adventiști de ziua a șaptea), pe motiv că este mai sănătos. Dar, pentru a beneficia de acest tip de mâncare, deținutul ar trebui să aibă motive religioase.

Deținutul, M.M, a făcut în acest sens o plângere, adresată judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Aiud, plângere care a fost respinsă de magistrat, deoarece acesta a considerat că bărbatul nu este discriminat.

Bărbatul a formulat o contestație împotriva deciziei magistratului de la penitenciar și dosarul a ajuns la Judecătoria Aiud.

”Conform dispozițiilor legale incidente, analizate de altfel de judecătorul de supraveghere, deținuții nu au dreptul de a-și alege meniul. Dreptul la hrană nu presupune și dreptul de a opta cu privire la un anumit meniu. Meniurile care se prepară la nivelul unității de penitenciar respectă OMJ 2713/C/2001.

Meniul de bază este servit majorității deținuților, iar meniurile speciale sunt servite fie persoanelor de altă religie, fie la recomandarea medicului.

Nici petentul nu susține că ar avea vreo interdicție alimentară sau ar avea vreo recomandare medicală. Prin urmare, vom reține că nicio dispoziție legală nu instituie posibilitatea persoanei deținute de a-și alege, conform propriei dorințe, norma de hrană la care este alocată.

Pe de altă parte, argumentele contestatarului privind faptul că alți deținuți declară apartenența la o altă religie, pentru a fi alocați la regimul de hrană AZS nu are vreo relevanță în cazul său special; convingerile religioase nu pot forma obiectul vreunei analize, oricare ar fi aceea”,  se arată în decizia magistraților de la Aiud în data de 3 octombrie 2018.

Judecătorul de la Aiud a respins contestația formulată de către bărbat, decizia fiind definitivă.

Chiar dacă decizia de la Aiud era definitivă, bărbatul a depus încă o contestație la Tribunalul Alba. În 12 august, magistrații au respins ca inadmisibilă contestația bărbatului și l-au obligat la plata a 200 de lei, cheltuieli de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax