Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut din Penitenciarul Aiud a decedat după ce a căzut din pat. Vezi ce spun reprezentanții închisorii și medicii

Publicat

A căzut de la nivelul al treilea al patului suprapus din celula în care era închis și s-a lovit cu capul de podeaua de ciment. Așa a murit un tânăr de 30 de ani, deținut al Penitenciarului Aiud. Potrivit reprezentanților unităţii, decesul bărbatului a survenit în urma unei crize de epilepsie, boală care îl chinuia pe tânăr de multă vreme. 

Deținutul se afla în celulă, întins pe patul supraetajat, la nivelul al treilea, unde dormea. După masa de prânz, acesta a făcut o criză de epilepsie, a căzut din pat și s-a lovit cu capul de ciment. În celulă se aflau alți câțiva deținuți, care i-au alertat pe supraveghetori. Incidentul s-a întâmplat luni după-amiază.

Deținutul a fost dus la cabinetul medical al penitenciarului, după care un echipaj SMURD a sosit la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri. Acesta a fost transportat la spitalul din Aiud, după care a fost transferat la Alba Iulia. Bărbatul a decedat în jurul orei 00.30.

Potrivit asistentei șefe a secției de ATI, Doina Presecan, la sosirea în secția de urgență a Spitalului Județean Alba, pacientul a făcut un stop cardio-respirator, a fost resuscitat, după care a fost dus la ATI. Din nefericire, acesta a mai trăit doar 5 minute, după care i s-a declarat decesul.

„Nu există niciun fel de suspiciune în cazul decesului deținutului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă.

În prezent, conducerea Penitenciarului Aiud a pornit o anchetă în acest caz, alături de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud și poliție, pentru a verifica împrejurările în care s-a produs incidentul.

Bărbatul este originar din județul Hunedoara, avea 30 de ani și era condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax