Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut din Penitenciarul Aiud, condamnat pentru o crimă înfiorătoare vrea să fie eliberat condționat. Decizia instanței

Publicat

aiud penitenciar

Un deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud care a comis o crimă înfiorătoare vrea să fie eliberat condiționat. Este vorba despre un bărbat din Sibiu, care execută o pedeapsă de 13 ani și 4 luni de închisoare pentru omor.

După ce Judecătoria Aiud i-a respins cererea bărbatul a făcut apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Alba. 

În data de 4 martie 2024, magistrații instanței din Alba Iulia i-au respins cererea bărbatului.

Este vorba despre Teodor F., acesta a spus în fața anchetatorilor că regretă fapta și că mama sa este bolnavă.

În fața magistraților a spus că: este conştient că şi-a distrus familia, învederând că are trei copii. Mai arată că recunoaşte că a greşit şi că doreşte să ajungă să o mai poată vedea pe mama sa, care nu se ştie cât va mai trăi datorită bolii, că doreşte să aibă grijă de copii şi să poată face ceva pentru ei întrucât nu doreşte ca aceştia să ajungă într-o asemenea situaţie.

Pentru ce a fost condamnat bărbatul

Este vorba despre o crimă comisă în satul Axente Sever din Mediaș, în 2012. Din câte se pare Teodor s-a cunoscut în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2012, cu un alt bărbat, în vârstă de 48 de ani.

Atunci cei doi au început să bea, iar la un moment dat a izbucnit un scandal. Inculpatul a scos un cuțit și a început să îl lovească pe bărbat.

Victima a fugit în cimitirul din localitate, unde a mai fost lovit de câteva ori cu arma albă. Trupul i-a fost găsit pe un mormânt, iar crucea mormântului plină de sânge.

În 2013, inculpatul a fost condamnat la 13 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Magistrații au considerat că bărbatul nu dă semne de schimbare

Pedeapsa acestuia ar urma să se termine în 24 februarie 2026. În data de 17 ianuarie 2024, magistrații Judecătorei Aiud au respins cererea bărbatului de eliberare condiționată.

Motivul este unul întemeiat. Din cele 4033 de zile executate, acesta a muncit doar 227 de zile, un număr redus au notat psihologii penitenciarului.

De asemenea a fost sancţionat disciplinar în repetate rânduri şi, deşi a participat la programe de asistenţă psihologică, concluzia evaluării acestui din urmă domeniu este în sensul că riscul agresivităţii este compensat doar în mediu controlat.

Mai exact, acesta ar putea fi agresiv în continuare, după ce se va elibera din închisoare.

Pe aceste considerente au respins și magistrații Tribunalului Alba cererea de eliberare condiționată a acestuia. Decizia de la Tribunalul Alba a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 13.03.2024 at 14:11

    Auzi acolo,13 ani pentru crimă. Păi ce legi sunt astea care ocrotesc crima. Când văd ce pedepse se dau în SUA, ale noastre sunt concedii. De necrezut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax