Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la închisoare pe viață, în 2014.

După aproape 10 ani petrecuți după gratii, acesta a cerut să fie comutată pedeapsa din închisoare pe viață, la 25 de ani.

A ucis o fată de 20 de ani și a incendiat-o

Faptele pentru care acesta a fost condamnat au avut loc în 2012. Pe atunci bărbatul avea 39 de ani, iar fata 20. S-a întâmplat în 6 august 2012, în Odorhoiu Secuiesc.

Victima, o fată de 20 de ani, se pare că îl cunoștea pe criminal, dar îl vedea ca pe un prieten. Fata, Izabella, ar fi fost studentă la Cluj Napoca și ar fi vrut să fie independentă să nu mai locuiască alături de familie.

Din acest motiv ar fi apelat la Szabo pentru a o ajuta.

În noaptea respectivă cei doi s-ar fi întâlnit, iar acesta ar fi vrut să aibe relații intime cu ea, însă fata nu vrut. Drept urmare acesta a devenit violent, a atacat-o pe fată și a apoi ar fi abuzat-o potrivit maszol.ro.

După i-a dus trupul într-un grajd și i-a dat foc. Din analiza medicilor legiști fata era încă în viață în acele momente, scriau la vreme respectivă ziarele din zonă.

Pedeapsa

Atât la tribunalul Harghita cât și la Curtea de Apel Târgu Mureș, sentința a fost aceeași. Închisoare pe viață. Pedeapsa a devenit definitivă în 2014.

A vrut să schimbe pedeapsa

În data de 15 aprilie 2024, magistrații Tribunalului Alba au respins cererea de schimbare a pedepsei din închisoare pe viață la 25 de ani.

Potrivit Codului Penal, pedeapsa poate fi schimbată doar în anumite cazuri.

”Cel condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă a împlinit vârsta de 65 de ani în timpul executării pedepsei, pedeapsa detenţiunii pe viaţă poate fi înlocuită cu pedeapsa închisorii pe timp de 30 de ani şi pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe durata ei maximă, dacă a avut o bună conduită pe toată durata executării pedepsei, a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite”, au notat magistrații.

Bărbatul în cauză a împlinit 49 de ani, și a executat abia 10 ani și 9 luni de închisoare. Drept urmare magistrații au respins cererea acestuia.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 3 zile de la comunicare.

sursă foto: maszol.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu Muntean

    miercuri, 17.04.2024 at 10:22

    dar în vedea ca pe un prieten

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax