Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea să fie eliberat după 24 de ani. Consideră că și-a schimbat comportamentul

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un bărbat din Cugir care se află de mai bine de 24 de ani după gratii a vrut să fie eliberat condiționat. Acesta a primit în 1999 o condamnare la închisoare pe viață, pentru omor deosebit de grav. 

Acesta își ispășește pedeapsa la Închisoarea de Maximă Siguranță Aiud, în regim închis.

În 1990 a omorât și tâlhărit un minor

Robert Telegin a fost condamnat la detenție pe viață, la sfârșitul anilor 90” după ce a ucis și tâlhărit un minor. Acesta a trecut prin mai multe închisori din România.

În 2004 era închis la Iași și se plângea că nu poate fi vizitat de familie și că dorește să fie mutat într-o închisoare mai aproape de casă.

După 24 de ani petrecuți în spatele gratiilor, acesta a început să facă cereri de eliberare condiționată.

Cea mai recentă a fost făcută în data de 23 august 2023.

În motivarea instanței magistrații au reținut că în ultimii ani acesta a dat dovadă de îndreptare, dar a mai comis și câteva abateri disciplinare pe care nu și le asumă.

Șase abateri sancționate în pușcărie, în 24 de ani

Mai exact, din anul 2020 nu a mai comis nicio abatere disciplinară, însă în trecut a avut câteva.

Acesta a spus că a avut șase sancțiuni, dar niciuna nu a fost primită pentru comiterea vreunei abateri comise prin violență.

Deținutul consideră că a fost sancționat pe nedrept, motiv pentru care solicită admiterea propunerii de liberare condiționată, având în vedere că a muncit şi consideră că se poate reintegra în societate.

Magistrații Judecătoriei Aiud au observat un trend pozitiv în comportamentul manifestat de către deţinut, care în perioada ultimei amânări nu a mai comis abateri disciplinare şi chiar a primit recompense.

Cu toate acestea, pentru a putea fi acordată liberarea condiţionată, este necesară în continuare supravegherea sa în regim de detenţie şi confirmarea de către a acesta a faptului că modalitatea de a se comporta este generată de o schimbare reală, care nu are la bază doar intenţia de a fi plasat în libertate.

Drept urmare au respins cererea acestuia și au impus ca o nouă cerere să fie efectuată în data de 23 februarie 2024.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax