Connect with us
Publicitate

AIUD

Un deținut prins cu droguri în Penitenciarul Aiud, iertat de magistrații din Alba. Motivul: A urmat un curs de consiliere antidrog

aiud penitenciar

Publicat

Un deținut care a fost prins cu droguri în Penitenciarul Aiud a fost iertat de magistrații Tribunalului Alba. Judecătorii au luat în calcul, în decizia lor, că bărbatul a urmat un curs antidrog și că a regretat fapta. 

În data de 20 august 2024, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în acest caz. Motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Dealeri de droguri în Penitenciar

Drogurile au ajuns la deținut, de la un alt bărbat închis în penitenciar, care vindea droguri. Este vorba despre o metodă de introducere a drogurilor în penitenciare care a fost pusă în practică, în toate închisorile din România.

Drogurile sunt impregnate în hârtie, iar apoi, introduse în închisori.

CITEȘTE ȘI: Un deținut al Penitenciarului Aiud a înscenat că și-a luat ostatic colegul de celulă: A ajuns să fie legat de pat timp de o zi

Bărbatul a fost prins cu droguri asupra sa, în data de 5 septembrie 2022. Atunci a cumpărat două bucăți de carton de la un alt deținut. La scurt timp, polițiștii de penitenciar au intrat în camera de detenție și l-au percheziționat pe bărbat.

Au găsit asupra sa drogurile, ascunse într-un pachet de țigări. Pe numele bărbatului a fost făcut un dosar penal, care a ajuns pe masa procurorilor de la DIICOT.

Iertat de magistrații Tribunalului Alba

În timpul anchetei, bărbatul a depus înscrisuri la dosar prin care a atestat că s-a înscris și că a urmat un curs antidrog.

”Astfel se constată că inculpatul a deţinut o cantitate infimă de droguri, a recunoscut comiterea faptei, a manifestat o atitudine constantă de regret, a colaborat cu organele judiciare şi a finalizat un programul de evaluare şi consiliere antidrog în care a fost inclus voluntar”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Drept urmare, judecătorii au considerat că bărbatul nu trebuie tras la răspundere și că un avertisment este de ajuns. În data de 20 august 2024, magistrații au decis să renunțe la aplicarea unei pedepse pe numele deținutului.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 21.08.2024 at 11:02

    Legislaţie beton are Romania ! Urmezi un curs de bune maniere şi gata, ţi se şterge fapta de hoţie. Legi PSD-iste, aduse la un nivel incredibil !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate