Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Un DIVORȚ la 4 minute. Vârsta medie la care soții decid să se despartă, cine ia primul decizia și care este situația în Alba

Publicat


Un divorț la fiecare 4 minute. Este situația desprinsă din datele Institutului Național de Statistică, valabile anul trecut. Vârsta medie la care soții decid să se despartă este 40 de ani la bărbați și 30 de ani la femei.

Rata divorțialității în țară este de 1,4% și în județul Alba mai mare, de 1,62. În orașe s-a înregistrat un număr aproape dublu de divorţuri faţă de cel înregistrat în mediul rural, scrie Hotnews.ro.

Valoarea maximă a divorţurilor de rang I (români aflați la primul lor divorț) s-a înregistrat la grupa de vârstă 40-44 ani pentru bărbaţi, iar pentru femei la grupa de vârstă 30-34 ani.

În județul Alba, datele INS arată că au fost 609 divorțuri, anul trecut, din care 437 în orașe. Vârsta medie a soților la divorț este, în Alba, de 42,8 ani în cazul bărbaților și 39,1 ani în cazul femeilor.

La nivel național, raportul dintre numărul căsătoriilor încheiate şi cel al divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti a fost în anul 2018, de 4,6 căsătorii la un divorţ. Media europeană e de 2,2 căsătorii la un divorț.

De asemenea, numărul femeilor în vârstă de până la 30 ani care au divorţat a fost de 2,4 ori mai mare decât numărul bărbaţilor sub 30 de ani.

După 50 de ani numărul bărbaţilor care au divorţat a fost semnificativ mai mare decât cel al femeilor, de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 ani, de 1,8 ori la grupa de vârstă 55-59 ani şi de peste 1,9 ori la persoanele de 55 de ani şi peste.

În cazul cuplurilor care au divorţat, secvenţa de viaţă maritală durează, în medie, 9,2 ani pentru bărbaţi, respectiv 8,7 ani pentru femei.

Căsătoriile

Bărbații se recăsătoresc mai repede decât femeile. În medie, aceștia așteaptă circa trei ani după divorț pentru a se recăsători, în vreme ce femeile așteaptă peste 5 ani înainte de a-și reface viața.

În județul Alba, anul trecut au fost înregistrate 2.143 de căsătorii, majoritatea la orașe. Rata căsătoriilor a fost de 5,7 la 1000 locuitori. Au fost 1819 de cazuri de primă căsătorie, 304 a doua căsătorie, iar 14 soți au fost la a treia căsătorie, patru la a patra și două la a cincea sau peste.

În Alba, vârsta medie de căsătorie, în cazul bărbaților este de 32 de ani, iar în cazul femeilor, de 29 de ani.

În țară, soțiile sunt cele care intentează cel mai des acțiunea de divorț (peste 60%).

Divorţurile pronunțate din vina soțului sunt de trei ori mai numeroase decât cele pronunțate din vina soției. În general, divorțul are loc în jumătate din cazuri din vina ambilor soţi, 11,0% din vina soţului și puțin peste 3,0% dintre cazuri din vina soţiei.

surse: hotnews.ro, insse.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Tânără de 20 de ani, ucisă în centrul Timișoarei. Suspectul, un bărbat din Lupeni, prins după trei ore

Publicat

Scene teribile în centrul Timișoarei. O tânără a fost ucisă în parcul din spatele Catedralei. Din informațiile disponibile până acum, se pare că tânăra s-a întâlnit cu fostul ei concubin, iar acesta a atacat-o din senin cu un cuțit. A lăsat-o pe tânăra de 20 de ani într-o baltă de sânge și s-a făcut nevăzut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barometrul de securitate energetică, prima ediție. Opiniile românilor despre schimbările climatice, OUG 114, rezervele de gaze

Publicat

Românii cred că schimbările climatice sunt reale, nu sunt de acord cu decizia guvernului de a adopta OUG 114 și vor să fie exploatate rezervele de gaz natural găsite în Marea Neagră. Sunt rezultate ale primei ediții a „Barometrului de securitate energetică” din România, realizată de INSCOP. Barometrul de securitate energetică este un instrument anual […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ANAF scoate la licitație mașini confiscate. Pe listă, Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Nissan și Skoda

Publicat

masini

ANAF scoate la licitație mașini confiscate intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, cu preţuri accesibile pentru toată lumea. Vânzarea este directă sau prin licitație, așa cum procedează de obicei ANAF. Autoturismele sunt vândute de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din mai multe județe din țară. AJFP Brașov Autoturism Chevrolet Aveo, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Profitul din criptomonede trebuie declarat la ANAF și va fi impozitat de la 1 ianuarie 2020. Ce prevede noul cod fiscal

Publicat

bitcoin

Conform noului Cod fiscal, veniturile obținute din criptomonede de către de către persoanele fizice se vor impozita, de la 1 ianuarie 2020. În anumite cazuri, se va plăti și contribuția la sănătate. Noul Cod fiscal prevede că persoanele care câștigă bani constant în criptomonede vor avea începând cu anul 2020 obligații fiscale și vor trebui […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate