Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat, printr-o investiție de peste 3,5 milioane de lei. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat. Este vorba despre DC 6, care urmează să fie modernizat pe o lungime de aproape 3,5 km, printr-o investiție de peste 3,5 milioane de lei. 

Primăria Cut a lansat pe 29 februarie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 6.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.550.501,93 lei, fără TVA.

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat

Drumul comunal DC 6 este situat în extravilanul localității Cut și asigură accesul locuitorilor spre principala cale de acces rutier ce tranzitează teritoriul administrativ al comunei –drumul județean DJ 106M, respectiv asigură accesul spre comuna Daia Română.

Drumul DC 6 are o lungime proiectată de 3.491 m.

Structura rutieră

Pentru modernizarea acestuia se va prevedea o structură rutieră suplă formată din următoarele straturi:

  • 15 cm strat de forma din balast;
  • 25 cm strat inferior de fundatie din balast;
  • 20 cm strat superior de fundatie din piatră spartă;
  • 5 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis B.A.D.P.C. 22,4;
  • 4 cm strat de uzură din beton asfaltic B.A. 16.

Acostamentele vor fii realizate din 15 cm balast peste care se va așterne un strat de 15 cm piatră spartă.

În profilurile transversale cu rigole din beton, acostamentele se vor proteja cu 10 cm de beton.

Scurgerea apelor de suprafaţă de pe platforma drumului se va realiza prin intermediul pantelor transversale de 2,5 % a părţii carosabile şi de 4,0 % a acostamentelor. În lungul drumului scurgerea apelor se face prin intermediul rigolelor proiectate la marginea părții carosabile care vor deversa în podeţele proiectate.

Pentru asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, s-au proiectat 9 podețe tubulare din țeavă corugată dintre care 5 podețe tubulare cu diametrul nominal de Ø600 și 4 podețe tubulare cu diametrul nominal de Ø800. Acestea se vor amenaja cu timpane, pereu amonte și aval, precum și cameră de cădere.

Un drum comunal din comuna Cut va fi asfaltat: va avea 13 stații de încrucișare

Deoarece drumul comunal a fost proiectat cu o platformă de 5 m și o parte carosabilă de 4 m, au fost prevăzute 13 de stații de încrucişare, în funcție de spațiul disponibil. Acestea vor avea o lăţime de 1,5 m (astfel încât drumul comunal în dreptul stației de încrucișare să aibă o lățime a părții carosabile de 5,5 m, aferentă a 2două benzi de circulație), o lungime de 15 m şi pene de racordare de 2 x 5 m și vor fii amenajate cu aceeași structură ca cea a drumului comunal.

Având în vedere că traseul drumului comunal este încadrat de terenuri agricole, pentru a facilita accesul oamenilor la proprietățile respective se vor amenaja 5 accese pe o suprafață de cca. 12 mp/acces, iar în dreptul acestora vor fi prevăzute podețe tubulare din țeavă corugată cu diametrul nominal DN 400 mm pentru asigurare continuității scurgerii apelor pluviale.

Accesele se vor amenaja cu următoarea structura rutieră:

  • 15 cm strat din beton de ciment C25/30;
  • 15 cm strat din balast;

În vederea reglementării circulaţiei şi asigurării siguranţei în trafic, pe drumul comunal proiectat s-au prevăzut marcaje longitudinale laterale și 28 indicatoare de circulaţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax