Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Un elev al Colegiului Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia a creat un soft educațional dedicat înțelegerii comunismului românesc

Publicat

Un elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a luat locul I la etapa județeană a Concursului Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”, unde a îmbinat istoria cu un soft educațional realizat chiar de el.

„Comunismul românesc – realitate istorică în realitate virtuală” este proiectul care i-a adus elevului caporal Ștefan Dulea acest premiu. El s-a calificat la etapa națională a competiției.

Ștefan a concurat la secțiunea Istorie – SOFT educațional și a propus prin intermediul proiectului său un instrument informatic care să înlesnească accesul la informațiile legate de comunismul românesc.

Softul educațional este structurat pe trei repere, oferind utilizatorilor o experiență interesantă și interactivă, în dimensiune virtuală, prin folosirea tehnologiilor digitale, au transmis reprezentanții instituției de învățământ militar.

Prima parte înglobează informații istorice, un alt reper al aplicației este utilizarea unor cărți care tratează problematica comunismului românesc, adunate într-o bibliotecă virtuală, iar a treia parte este reprezentată de un test de evaluare cu 18 întrebări.

„Proiectul în esența realizării lui a implicat deopotrivă cunoștințe atât pentru domeniul istoriei cât și pentru domeniul tehnologiei informației.

Acest soft educațional poate fi utilizat atât ca material didactic, cât și ca posibilitate de informare pentru orice persoană interesată de istoria comunismului în România.

De asemenea, aceasta a fost realizat în așa fel încât să poată fi folosit și pentru alte discipline sau în alte domenii”, a spus Ștefan.

Pasionat de informatică și tehnologie, elevul caporal Ștefan Dulea se apleacă și spre alte domenii, de această dată, istoria.

Aproape jumătate de an i-a luat lui Ștefan să finalizeze acest proiect, reușind să demonstreze capabilitatea de a îmbina aceste două domenii, informatica și istoria prin realizarea de conexiuni interdisciplinare.

Timpul și munca investite în realizarea acestui proiect informatic complex, pentru aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea competențelor și abilităților digitale au fost răsplătite prin calificarea la etapa națională a Concursului Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”.

Obținerea acestui rezultat s-a realizat sub coordonarea profesorului de istorie Dan Anca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax