Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un elev al Liceului de Arte „Regina Maria” a obţinut locul I la Concursul Internaţional de Percuţie de la Timişoara

Publicat

YouTube video

În perioada 29 iunie – 2 iulie, la Timişoara s-a desfăşurat a III-a ediţie a Concursului Internaţional de Percuţie. A reunit 53 de concurenţi atât din ţară cât şi din străinătate, Ungaria, Bulgaria, Germania, Austria, Spania, Taiwan. Printre candidaţii participanţi la această competiţie, s-a remarcat şi Andrei Simion, elev în clasa a VII-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. S-a întors acasă cu premiul I, fiind invitat să cânte în gala laureaţilor alături de excepţionalii studenţi ai Universităţii Anton Bruckner din Linz, laureaţi ai acestui concurs.

Andrei Simion a câştigat premiul I şi la Olimpiada de interpretare instrumentală – faza naţională de la Giurgiu în primăvara acestui an. Elevul de la Liceul de Arte „Regina Maria” s-a remarcat şi la Concursul Internaţional de Percuţie, alături de alţi 52 de concurenţi din ţară şi din străinătate. La cea de-a III-a ediţie a concursului a obţiunt locul I, fiind invitat să cânte în gala laureaţilor alături de excepţionalii studenţi ai Universităţii Anton Bruckner din Linz, laureaţi ai acestui concurs.

Andrei a primit doar cuvinte de laudă atât din partea membrilor juriului cât şi din partea valoroşilor studenţi ai maestrului „Bogdan Băcanu”.

Juriul internațional al competiției a fost prezidat de Bogdan Băcanu, un adevărat maestru al marimbafonului (instrument melodic de percuţie), profesor la Anton Bruckner Privatuniversität din Austria, avându-i în componență pe: Ivana Bilic (Croația), Leonhard Schmidinger (Austria), Cornelia Monske (Germania), Emiko Uchiyama (Japonia), Vladimir Petrov (Bulgaria), Christoph Sietzen (Austria), Simeon Serafimov (Bulgaria), Hans-Peter Pairott (Germania), Alina Jumugă Cuibariu (profesor de percuție la Colegiul Ion Vidu și directorul festivalului), Simion Emil (profesor la clasa de percuţie a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia) și Gábor Palotás (Ungaria).

Cu toate că avem un elev care a obţinut locul I la Concursul Internaţional de Percuţie şi premiul I şi la Olimpiada de interpretare instrumentală – faza naţională de la Giurgiu din luna aprilie, Emil Simion profesor la clasa de percuţie a liceului, spunea în luna martie că această clasă nu se încadrează la standardele şi cerinţele unui astfel de concurs, precum Olimpiada de Interpretare Instrumentală şi asta fără a mai aduce în discuţie şi competiţiile exclusiv de percuţie din ţară sau străinătate.

Atunci el făcea un apel la autorităţile competente fiindcă „ajutorul şi susţinerea lor financiară ar fi de mare folos şi înspre binele şi reputaţia pe plan naţional a liceului din Alba Iulia”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax