Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un elev de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeş este singurul câştigător din ţară al unei burse de studiu în Germania, acordată de Institutul Goethe

Publicat

colegiul national lucian blaga sebes Un elev de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș a câştigat o bursă de studiu de un an în Germania, oferită de Institutul Goethe. Este singurul câştigător din ţară al acestui tip de bursă din acest an.

A fost prezentat, miercuri, la Sebeş, cu ocazia unui curs de perfecționare pentru profesorii de germană din județ şi un workshop pentru elevii colegiului, organizat de Institutul Goethe București în cadrul inițiativei PASCH – Școlile partenere ale viitorului.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor referenți de renume din Hamburg, Sandro Jahn și Fabio Niehaus. În cadrul acestui curs, profesorii au avut șansa de a identifica noi metode inovatoare pentru a face ora de germană cât mai atractivă, iar elevii au interacționat într-un mod jovial, specific vârstei, cu vorbitori nativi și au învățat lucruri inedite.

Seminarul a oferit cadrul adecvat pentru a anunța singurul câștigător din țară al unei burse de studiu de un an în Germania, în valoare de 3.500 de euro, oferită de Institutul Goethe. Elevul Alin Scarlat din clasa a XI-a a câștigat această bursă în cadrul programului Youth for Understanding şi este primul elev al Colegiului care beneficiază de o astfel de mobilitate.

Institutul a acordat opt astfel de burse în toată lumea, pentru care au aplicat 80 de candidaţi din ţară şi de peste hotare.

Citește și BACALAUREAT 2015. CALENDARUL şi modele de SUBIECTE actualizate de Ministerul Educaţiei. Simularea examenului, în martie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax