Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un elev din Germania, în schimb de experiență la Școala „Avram Iancu”. Va asista la ore de germană și activități ale unității

Publicat

scoala avram iancu alba iulia La începutul acestei săptămâni, un elev din clasa a X-a, de la Şcoala Kreuzgasse din Koln a început stagiul de pregătire profesională la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia. Practica pedagogică va dura trei săptămâni, perioadă în care elevul Timon J. va asista la orele de germană şi va participa la activităţile organizate de elevii şi dascălii şcolii.

Această experienţă face parte din etapa de orientare şcolară şi profesională, deoarece elevul Timon J. intenţionează să urmeze cariera de profesor. El este interesat să viziteze ţări care au intrat de curând în Uniunea Europeană, să cunoască şi alte sisteme de învăţământ, dar şi să socializeze cu elevi din alte ţări.

„Ne bucurăm de prezenţa acestui elev, vizita lui în şcoala noastră reprezentând o altă etapă a proiectului iniţiat între şcoala noastră şi Şcoala Kreuzgasse din Koln. Dincolo de cunoaşterea sistemelor de educaţie din cele două ţări, este important faptul că elevii socializează şi îşi împărtăşesc aspecte legate de viaţa culturală, de istoria celor două ţări. Este, de asemenea, un bun prilej de dezvoltare a abilităţilor de viaţă şi de comunicare în limba germană, elevii împărtăşindu-şi totodată şi preocupările specifice vârstei. Acest proiect va continua pe tot parcursul acestui an şcolar, prin venirea altor elevi în şcoala noastră”, a declarat prof. Elena Ignat, directorul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Un grup de elevi şi patru cadre didactice de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia au participat, la sfârşitul lunii noiembrie, la un schimb cultural internaţional în Germania, la Şcolile Kaiserin Augusta şi Kreuzgasse din Koln. În urma parteneriatului încheiat între directorii celor trei instituţii, elevii şcolilor partenere vor avea ocazia să participe la schimburi de experienţă în cele două ţări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax