Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un escroc a înșelat o femeie din Blaj prin metoda ACCIDENTUL și a obținut 4500 de euro. Polițiștii l-au prins dupa trei ani


Publicat

Polițiștii din Blaj au reținut un bărbat din județul Galați care este bănuit de o înșelăciune și de 3 tentative de înșelăciune, prin metoda ”accidentul”, cărora le-au căzut victime 4 persoane din municipiul Blaj.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au continuat cercetările în vederea identificării autorilor mai multor fapte de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, săvârșite prin metoda ”accidentul”, care au fost sesizate poliției la data de 18 noiembrie 2018.

Astfel, la data de 11 martie 2021, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 27 de ani, din comuna Oancea, județul Galați, care, în data de 18 noiembrie 2018, ar fi indus în eroare o femeie de 71 de ani, din Blaj, pe care ar fi apelat-o la telefon și i-ar fi spus că fiul său a avut un grav accident rutier și are nevoie de bani. Ulterior, femeia i-ar fi înmânat 4.500 de euro.

Se pare că, în aceeași perioadă, bărbatul ar fi încercat să înșele alte 3 persoane din municipiul Blaj, folosindu-se de același mod de operare.

După săvârșirea faptelor, bărbatul ar fi încercat să scape de răspundere, plecând în străinătate, de unde s-a întors de curând.

În cursul zilei de azi, 12 martie, acesta va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Condițiile pentru implementarea rețelelor 5G, aprobate de Guvern. Echipamente și soft doar de la producători avizați CSAT

Publicat

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

„Proiectul de lege promovat astăzi are în vedere stabilirea unui mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente şi programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicaţii de interes naţional, inclusiv cele de tip 5G.

Astfel, vom avea la dispoziţie un instrument solid în vederea diminuării riscurilor la adresa securităţii şi apărării naţionale.

Totodată, prin acest proiect de lege, odată aprobat în Parlament, România nu exclude niciun producător de tehnologie, dar va putea condiţiona prezenţa acestora de respectarea criteriilor stipulate în Memorandumul semnat de Guvernele României şi SUA privind securitatea reţelelor 5G”, a scris, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor Lucian Bode.

Potrivit acestuia, „pe lângă oportunităţile tehnologice, economice şi sociale deosebite, implementarea tehnologiilor 5G în România poate facilita manifestarea unor ameninţări complexe la adresa securităţii naţionale”.

„Avem nevoie de o abordare coordonată şi integrată a securităţii cibernetice a tehnologiilor 5G pentru diminuarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii naţionale. România a demonstrat că tratează acest subiect cu maximă seriozitate şi este un partener de încredere la nivelul NATO şi UE, aspect recunoscut şi subliniat în mai multe rânduri de către partenerii europeni şi Aliaţii noştri”, precizează Bode.

Ce prevede proiectul aprobat – condiții de autorizare

Documentul prevede că ”utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, precum şi în rețelele 5G (cu excepția echipamentelor terminale folosite de utilizatorii finali definiți potrivit art. 4 alin. (1) pct. 4 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, aprobată, cu modificări și completări, prin Legea nr. 140/2012, cu modificările și completările ulterioare) este condiționată de obținerea de către producători a unei autorizări.

Solicitarea pentru obţinerea autorizării se depune la ministerul cu atribuții în domeniul comunicațiilor, care se transmite de îndată la CSAT

Solicitarea semnată de reprezentantul legal al producătorului, însoțită de o scrisoare de intenție, trebuie să conțină:

a) date de identificare, inclusiv datele reprezentanților legali și limitele împuternicirii acordate acestora;

b) date privind structura de acţionariat a producătorului și a grupului de societăți din care face parte, inclusiv informații detaliate privind societatea-mamă;

c) o declarație pe proprie răspundere.

Declaraţia pe proprie răspundere trebuie să ateste că producătorul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) nu se află sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent;

b) are o structură transparentă a acţionariatului;

c) nu are un istoric de conduită corporativă neetică;

d) se supune unui sistem juridic care impune practici corporative transparente.

Datele și declarația prevăzute se transmit în format fizic sau prin mijloace electronice semnate cu semnătură electronică calificată, în limba română.

Avizul conform se fundamentează pe documentele depuse, precum și pe evaluări din perspectiva riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securității naționale și apărării ţării. Acesta se emite inclusiv prin raportare la obligaţiile asumate de statul român în cadrul cooperării la nivelul organizaţiilor internaţionale din care România face parte, al Uniunii Europene şi parteneriatelor strategice bilaterale, pentru evitarea unor riscuri care pot decurge din:

a) controlul unui guvern străin asupra producătorului în lipsa unui sistem juridic independent;

b) absenţa unei structuri transparente a acţionariatului producătorului;

c) lipsa unui istoric de conduită corporativă etică a producătorului;

d) funcţionarea producătorului într-un sistem juridic care nu impune practici corporative transparente.

În cazul în care, ulterior acordării autorizării, sunt identificate riscuri, amenințări şi vulnerabilități la adresa securității naționale și apărării ţării, autorizarea obţinută este retrasă prin decizie a Prim-Ministrului, la solicitarea CSAT.

Decizia Prim-Ministrului se publică în Monitorul Oficial al României.

În situația retragerii autorizării, tehnologiile, echipamentele și programele software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice și de comunicații de interes național, precum şi în reţelele de comunicaţii electronice prin intermediul cărora se asigură servicii de comunicaţii electronice de tip 5G, pot fi utilizate pentru o perioadă de 5 ani de la data retragerii autorizării.

Vezi integral proiectul cu condițiile de autorizare 5G

surse: agerpres.ro, sgg.gov.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FANTASTIC SRL – ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT GRANT CAPITAL DE LUCRU

Publicat

ANUNȚ ÎNCEPERE PROIECT GRANT CAPITAL DE LUCRU FANTASTIC SRL

FANTASTIC SRL, cu sediul în localitatea Teiuș, str. Str. DECEBAL, nr. 15, jud. Alba,

înregistrată sub J01/1168/1994 la Oficiul Registrului Comerțului, CUI/CIF 6424145 anunță lansarea proiectului cu titlul ”Proiect capital de lucru – SC FANTASTIC SRL ” proiect RUE nr 6553 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , AIMMAIPE Targu Mures, respectiv 07.04.2021

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea financiară prin ajutorul de stat acordat sub formă de grant- Capital de lucru pentru societatea FANTASTIC SRL.

 

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 834813.75 (valoarea totala) din care : 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Contract finantare M2-6553 din 07.04.2021

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională

prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

Dorel Liviu Sirb

Tel 0744633101

Persoană de contact:

Dorel Liviu Sirb

Tel 0744633101

fantastic_teius@yahoo.com

Documentul în format pdf poate fi consultat AICI.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Guvernul a aprobat subvenția pentru cultivatorii de usturoi. Suma alocată de Guvern și condiții pentru beneficiari

Publicat

Programul de susținere a cultivării usturoiului continuă și în acest an. Guvernul a aprobat joi programul de susţinere, resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis fiind de maximum 15 milioane de lei în acest an, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

În ședința Guvernului din data de 15 aprilie a fost aprobată o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Prin prezentul act normativ se reglementează următoarele:

  • se stabilește valoarea ajutorului de minimis în lei care se acordă beneficiarilor în anul 2021, respectiv 3.000 euro/ha la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie 2020;
  • se stabilesc resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis pentru anul 2021,  respectiv maximum 15.000 mii lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 3.078 mii euro, care se asigură din bugetul MADR pe anul 2021;
  • se stabilește perioada în care se va realiza valorificarea producției, 15 iunie – 22 noiembrie, precum și termenul de depunere a documentelor justificative, respectiv până la data de 29 noiembrie;
  • se reformulează unele dispoziții pentru o mai mare claritate, în acord cu prevederile Regulamentului de minimis în sectorul agricol și cele ale legislației naționale.

Potrivit Ministerului Agriculturii, pentru a fi considerați eligibili, producătorii agricoli trebuie să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp și să obțină o producție de minimum 3 kg usturoi/10 mp.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Munca depusă în centrele de vaccinare anti-COVID se consideră vechime și stagii de cotizare pentru pensie

Publicat

Guvernul a stabilit în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că personalul medico-sanitar care activează în centrele de vaccinare anti-COVID poate încheia contracte de prestări servicii individual, ca persoane fizice, acestea fiind considerate vechime în muncă şi stagii de cotizare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit comunicatului, actul normativ vine să modifice OUG 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Actul normativ clarifică şi situaţia statutului medicilor rezidenţi care lucrează în centrele de vaccinare.

Prin noile reglementări, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea capacităţii de vaccinare prin cooptarea de personal medical pentru continuarea şi accelerarea campaniei de imunizare anti-COVID.

Sursa: agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate