Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un expert în geodezie analizează cauzele alunecărilor de teren din Ocna Mureş

Publicat

Un specialist în geodezie de la Bucureşti va analiza, joi, situaţia alunecărilor de teren de la Ocna Mureş şi va da  un răspuns privind gravitatea situaţiei şi cât de tare se poate extinde fenomenul de surpare.

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat că profesorul doctor inginer Florian Zamfirescu, de la Universitatea din Bucureşti, va avea o opinie avizată despre fenomenul natural de la Ocna Mureş, după ce va face o evaluare în teren şi va discuta cu conducerea Salinei, pentru a vedea ce se poate face.

Prefectul a precizat că, pentru el, salvarea vieţilor omeneşti a fost mai importantă, miercuri, decât cauzele alunecărilor de teren, armata, ISU şi jandarmii fiind în permanenţă de veghe.

”Fenomenul nu-l putem opri, tot ce putem să facem este evacuarea oamenilor”, a declarat acesta.

Potrivit prefectului de Alba, în cursul nopţii, surpările de teren s-au extins spre lacuri, dar, din fericire, în zona blocurilor nu au mai evoluat. Porţiunea de şosea s-a mai lăsat cu încă 20 de centimetri.

Conducerea magazinului „Plus” a avut mărfurile asigurate, o familie a cărei casă a fost afectată de alunecări s-a mutat într-un apartament pe care-l deţine în oraş, iar o altă familie a fost cazată într-un apartament ANL. Restul persoanelor evacuate s-au cazat la rude.

Joi se încearcă refacerea unor legături pentru a redistribui gazul metan în oraş, un număr de 1.500 de persoane fiind afectate, miercuri, de lipsa gazului.
Au fost pregătite aproximativ 130 de paturi în şcoli, spital şi sala de sport, în cazul unor evacuări în masă.

Administraţia din Bucureşti a transmis în teritoriu să se facă evaluările pagubelor, pentru a se trimite sprijin material.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ocna Mures Online

    joi, 06.01.2011 at 14:53

    poza e gresita…..dupa ce e acolo insemnat e langa Mures

  2. Alex Radu

    marți, 11.01.2011 at 16:16

    Ce reprezinta cercur rosu?daca cercul arata ca acolo a fost plusul inseamnca ca acesta a fost construit pe casa mea si inca cateva case.in cartierul bosnea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax