Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud cere despăgubiri de 65.000 de euro, pentru munca depusă în detenție

Publicat


aiud penitenciar

Un bărbat care a fost deținut în Penitenciarul Aiud iar apoi în Penitenciarul Deva, cere daune din partea închisorii din Alba în valoare de 65.000 de euro.

S. I. Daniel vrea să fie despăgubit cu 1000 de euro pe lună pentru munca depusă în Penitenciarul Aiud, în perioada mai 2012 – octombrie 2017.

 Bărbatul susține că a fost folosit în cadrul unei construcții și că deși a suferit un accident de muncă, unde și-a rupt piciorul a fost folosit în continuare la muncă.

Acesta mai susține că pe lângă construcția în care și-a rupt piciorul ”a mai fost folosit și la construirea altor construcții, primind 47 de recompense, acumulând 638 zile câștig. Precizează că este nemulțumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în Penitenciarul Deva unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care solicită să fie despăgubit și de către Penitenciarul Deva cu suma de 1000 de lei/zi, pe perioada de la care a fost amânat” se arată în motivarea instanței din Aiud.

” Prin precizarea depusă la data de 18 aprilie 2019, reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de Euro lunar începând cu data de 12 mai 2012 și până la data de 30 octombrie 2017, deci în total suma de 65.000 de euro”, se mai arată în documentul citat.

Mai mult, bărbatul menționează că, are o caracterizare foarte bună, a fost recompensat, a participat la cursuri și concursuri tematice. 

În primă fază, dosarul în care acesta cere despăgubiri din partea Penitenciarului Aiud a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud, dar deoarece daunele cerute de către bărbat sunt mai mari decât sumele care pot face obiectul unui dosar pe rolul unei judecătorii, magistrații au cerut declinarea competenței către Tribunalul Alba.

Cererea a fost acceptată, iar în 4 noiembrie dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Acțiune nocturnă de amploare a polițiștilor din Alba Iulia pentru combaterea consumului de alcool și droguri

Publicat

Polițiștii rutieri din Alba Iulia au organizat sâmbătă noaptea o acţiune de amploare pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.  Acțiunea a început în jurul orei 22.30, de pe Bulevardul Încoronării, din zona parcării de la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan dar s-a derulat în mai multe puncte din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Alba Iulia NECUNOSCUTĂ. Topul curiozităților legate de fortificația orașului, care a dăinuit peste un mileniu

Publicat

De la întemeierea oraşului de către romani, în urmă cu aproape două mii de ani, şi până în zilele noastre, Alba Iulia a trecut prin tot atâtea transformări, încât este aproape imposibil ca cineva să-i cunoască toate secretele. Ca toate oraşele vechi, Alba Iulia păstrează, pe lângă clădirile-simbol şi mici secrete, lucruri mai puţin cunoscute. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

HAOS pe Aeroportul din Cluj-Napoca: Sute de oameni aşteaptă. Cursele sunt anulate din cauza ceţii

Publicat

Mai multe curse aeriene sunt anulate, redirecţionate pe Aeroportul Sibiu sau întârziate la și de la Cluj-Napoca, din cauza ceții. Sute de oameni stau sâmbătă seara în aeroport și așteaptă, transmite Mediafax. Potrivit informațiilor de la Aeroportul Cluj-Napoca, două curse către Valencia și Liverpool au fost anulate sâmbătă seara. Cele două avioane urmau să plece […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei evadări ca în filme din Penitenciarul Aiud. Doi deținuți au săpat un tunel de 11 metri în patru luni

Publicat

aiud penitenciar

Printre evadările sau tentativele de evadare din Penitenciarul Aiud (care nu au lipsit, de-a lungul timpului), una atrage atenția din cauza planului elaborat care a stat în spatele ei. Exact ca în filme, doi deținuți au săpat timp de patru luni un tunel de 11 metri, cu ajutorul căruia au reușit să treacă dincolo de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate