Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud cere despăgubiri de 65.000 de euro, pentru munca depusă în detenție

Publicat


aiud penitenciar

Un bărbat care a fost deținut în Penitenciarul Aiud iar apoi în Penitenciarul Deva, cere daune din partea închisorii din Alba în valoare de 65.000 de euro.

S. I. Daniel vrea să fie despăgubit cu 1000 de euro pe lună pentru munca depusă în Penitenciarul Aiud, în perioada mai 2012 – octombrie 2017.

 Bărbatul susține că a fost folosit în cadrul unei construcții și că deși a suferit un accident de muncă, unde și-a rupt piciorul a fost folosit în continuare la muncă.

Acesta mai susține că pe lângă construcția în care și-a rupt piciorul ”a mai fost folosit și la construirea altor construcții, primind 47 de recompense, acumulând 638 zile câștig. Precizează că este nemulțumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în Penitenciarul Deva unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care solicită să fie despăgubit și de către Penitenciarul Deva cu suma de 1000 de lei/zi, pe perioada de la care a fost amânat” se arată în motivarea instanței din Aiud.

” Prin precizarea depusă la data de 18 aprilie 2019, reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de Euro lunar începând cu data de 12 mai 2012 și până la data de 30 octombrie 2017, deci în total suma de 65.000 de euro”, se mai arată în documentul citat.

Mai mult, bărbatul menționează că, are o caracterizare foarte bună, a fost recompensat, a participat la cursuri și concursuri tematice. 

În primă fază, dosarul în care acesta cere despăgubiri din partea Penitenciarului Aiud a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud, dar deoarece daunele cerute de către bărbat sunt mai mari decât sumele care pot face obiectul unui dosar pe rolul unei judecătorii, magistrații au cerut declinarea competenței către Tribunalul Alba.

Cererea a fost acceptată, iar în 4 noiembrie dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Impact puternic între o mașină de Poliție și un BMW, pe DN 15. Doi polițiști și un șofer, răniți în accident

Publicat

Doi polițiști și șoferul unui autoturism au fost răniți într-un accident rutier grav, petrecut DN 15 E 578, în localitatea Vălenii de Mureș. Echipajul rutier a încercat să întoarcă pe contrasens, ca să oprească un șofer care circula cu viteză neregulamentară, dar autospeciala de Poliție a fost lovită de un autoturism, pe sens opus, informează […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ce se va întâmpla cu voucherele de vacanță. Precizări de la ministrul Economiei

Publicat

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, susține că Guvernul nu intenționează să renunțe la voucherele de vacanţă. Acesta precizează că voucherele de vacanță au fost un vector de marketing foarte important pentru promovarea turismului intern. „Nu avem nicio intenţie să oprim voucherele de vacanţă, a fost un fake news că cineva ar […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Viorica Dăncilă, atacuri la Klaus Iohannis în conferință de presă. Val de cacofonii în replica pentru candidatul PNL

Publicat

viorica

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, care este candidat la alegerile prezidenţiale, susţine o conferinţă de presă, vineri seară, la sediul partidului din Soşeaua Kiseleff. DigiFM.ro : discursul candidatului PSD a fost plin de greșeli și dezacorduri gramaticale. „Cred că trebuie să vină în faţa românilor şi să vorbească de activitatea sa, chiar dacă acest lucru nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Grădinița din Vințu de Jos, modernizată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei. Lucrările din proiect

Publicat

Grădinița din comuna Vințu de Jos va fi modernizată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei. În cadrul clădirii vor fi create noi spații pentru servicii sociale, birouri sau activități educative și de socializare.  Primăria Comunei Vințu de Jos a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate