Connect with us
Publicitate

AIUD

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud cere despăgubiri de 65.000 de euro, pentru munca depusă în detenție

Publicat

aiud penitenciar

Un bărbat care a fost deținut în Penitenciarul Aiud iar apoi în Penitenciarul Deva, cere daune din partea închisorii din Alba în valoare de 65.000 de euro.

S. I. Daniel vrea să fie despăgubit cu 1000 de euro pe lună pentru munca depusă în Penitenciarul Aiud, în perioada mai 2012 – octombrie 2017.

 Bărbatul susține că a fost folosit în cadrul unei construcții și că deși a suferit un accident de muncă, unde și-a rupt piciorul a fost folosit în continuare la muncă.

Acesta mai susține că pe lângă construcția în care și-a rupt piciorul ”a mai fost folosit și la construirea altor construcții, primind 47 de recompense, acumulând 638 zile câștig. Precizează că este nemulțumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în Penitenciarul Deva unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care solicită să fie despăgubit și de către Penitenciarul Deva cu suma de 1000 de lei/zi, pe perioada de la care a fost amânat” se arată în motivarea instanței din Aiud.

” Prin precizarea depusă la data de 18 aprilie 2019, reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de Euro lunar începând cu data de 12 mai 2012 și până la data de 30 octombrie 2017, deci în total suma de 65.000 de euro”, se mai arată în documentul citat.

Mai mult, bărbatul menționează că, are o caracterizare foarte bună, a fost recompensat, a participat la cursuri și concursuri tematice. 

În primă fază, dosarul în care acesta cere despăgubiri din partea Penitenciarului Aiud a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud, dar deoarece daunele cerute de către bărbat sunt mai mari decât sumele care pot face obiectul unui dosar pe rolul unei judecătorii, magistrații au cerut declinarea competenței către Tribunalul Alba.

Cererea a fost acceptată, iar în 4 noiembrie dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax