Connect with us
Publicitate

AIUD

Un fost deținut închis la Aiud cere statului român daune de 50.000 de lei. Motivul pentru care consideră că a fost abuzat

Publicat

aiud penitenciar

Un deținut care a fost închis la Penitenciarul Aiud cere statului român, 50.000 de lei daune, deoarece a fost abuzat. Acesta consideră că a fost abuzat de Administrația Națională a Penitenciarelor, deoarece nu a fost mutat într-o altă închisoare. 

În primă fază, cererea acestuia a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar în data de 6 decembrie a venit o soluție în cererea sa. 

Bărbatul este condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

De loc este din Bălșoara, Vâlcea și la un moment dat a fost transferat de la Penitenciarul Târgu Jiu, la Aiud. Deținutul a considerat că este o mutare abuzivă și că nu mai poate fi vizitat de familie, deoarece este o distanță destul de mare.

Consideră că i s-a făcut un abuz

A considerat că i s-a produs un abuz și a cerut daune de 50.000 de lei.  De asemenea a cerut să fie mutat la un penitenciar mai apropiat de casă.

Reprezentații Administrației Penitenciarelor au precizat că deținutul a fost mutat din cauza supra aglomerării. Mai exact, la Penitenciarul din Târgu Jiu au început lucrări de renovare a camerelor de dentenție și din acest motiv, au fost transferați 40 de deținuți printre care și el.

Mai mult de atât, la aproape toate penitenciarele din țară există suprapopulare. La cel de la Târgu Jiu indicele de ocupare era de  152,94%, când bărbatul a solicitat să fie mutat înapoi, după ce a ajuns la Aiud.

Ce au decis magistrații

Însă de la data înregistrării cererii pentru a fi mutat la Târgu Jiu și până la intrarea procesului pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, acesta a fost admisă. Mai exact, bărbatul a fost mutat înapoi de la Aiud, la Târgu Jiu.

Din acest motiv, Curtea de Apel Alba Iulia a considerat că nu mai are competență pentru a judeca cauza bărbatului în care cere daune de 50.000 de lei.

Drept urmare au declinat cauza către o altă instanță, aflată în proximitatea penitenciarului la care acesta este închis.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    joi, 14.12.2023 at 13:37

    Încă unul care a făcut ,,dreptul” în penitenciar ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax