Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un fost elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, pilot de elicopter. Va pleca în prima sa misiune internațională, în Mali

Publicat

sebastian

Un fost elev al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a îndeplinit visul. Sebastian Oniga este pilot de elicopter şi va pleca în prima sa misiune internaţională.

Tânărul locotenent a știut de când avea 13 ani că își dorește să fie militar. Drept urmare a urmat cursurile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

”M-am informat despre aviație, am dat admiterea la Academia Forțelor Aeriene și astfel am urmat parcursul oricărui pilot din aviația militară română. Am început cu avionul și dupa ce am acumulat aproximativ 250 de ore pe zbor pe acest tip de aeronavă, în urma unui control medical am decis să trec la elicoptere”, a spus tânărul locotenent Sebastian Oniga, citat de pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Locotenentul Sebastian Oniga este acum pilot de elicopter și se pregătește să plece în prima sa misiune internațională cu Detașamentul „Carpathian Pumas”, care va participa la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Misiunile principale ale detașamentul românesc vor fi de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.

foto: Bogdan Aaron Pantilimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax