Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un fost lider al lumii interlope din Turda a ajuns să predea matematică la liceu. Profesorii, în grevă japoneză

Publicat

Un fost lider al lumii interlope din Turda a ajuns să predea matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda.

Este vorba despre Ovidiu Vancea ”Balibacea”, pe care generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope turdene, condamnat la închisoare și cu probleme penale.

ISJ Cluj spune că acesta doar suplinea un profesor bolnav și că nu avea nici un contract de muncă, ceea ce, în sine, poate fi considerat cu atât mai grav.

Bărbatul, scrie Turdanews.net, a fost reținut în 2012 pentru înșelăciune, iar în 2004 a fost judecat pentru că ar fi ordonat asasinarea unui rival din oraș.

Profesorii de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda au intrat joi la ore cu banderole albe pe brațe. O grevă japoneză de avertisment menită să atragă atenția asupra problemelor care, susțin ei, există în liceu.

Potrivit jurnaliștilor, noul profesor de matematică de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda a fost reținut în 2012 de procurorii din Cluj pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Cu aproximativ 8 ani înainte, bărbatul fusese judecat la Curtea de Apel Iași pentru că ar fi ordonat asasinarea unui bărbat.

Potrivit procurorilor DIICOT, a vrut să-și „elimine” un rival, folosind o grenadă de război. Atentatul a avut loc în mai 2004, într-o pizzerie din Turda.

Bărbatul, azi profesor de matematică, a stat în arest timp de 22 de luni, fiind trimis în judecată și achitat la toate instanțele.

Ulterior, el a dat în judecată statul român și a cerut despăgubiri de un milion de lei pentru cele 22 de luni petrecute în arest. A spus că i-a fost „ruinată” viața socială, deoarece soția lui a divorțat de el. Judecătorii i-au dat suma de 90.000 de lei, ca despăgubiri.

Ce spune ISJ Cluj

ISJ a transmis o serie de precizări:

”În contextul mediatizării în presa locală și centrală a calității de profesor al Colegiului Național „Mihai Viteazul” Turda a domnului Ovidiu Vancea, clarificăm faptul că acesta nu a fost și nu este profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj.

Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat nici un contract de muncă cu acesta pe durată determinată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax