Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un fost politician condamnat pentru omor vrea să fie eliberat din Penitenciarul Aiud. Ce a făcut în sala de judecată

Publicat

aiud penitenciar

Fostul politician al PDL Huneodara și șef al APIA, Marian Mihalache, bărbatul care și-a ucis cu sânge rece amanta, într-o cameră de hotel din Dublin, Irlanda, vrea să scape de închisoare. 

Momentan, acesta execută pedeapsa de 25 de ani de închisoare, pentru crimă, fiind încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud. 

Recent, în data de 26 aprilie, acesta s-a prezentat în fața magistraților Judecătoriei Aiud pentru a cere eliberarea condiționată, dar a plecat din sala de judecată cu o amendă penală de 3000 de lei pentru că a jignit atât judecătorul dar și avocatul din oficiu. 

Motivarea a fost făcută publică, iar în ea se regăsesc motivele pentru care fostul om politic și director de instituție publică a fost amendat de judecătorii din Aiud.

Fostul politician se face vinovat pentru o crimă care a îngrozit Irlanda în anul 2010, când și-a ucis amanta din gelozie, cu mai multe lovituri de cuțit. Crima a fost atât de groanzică, încât a oripilat opinia publică din Irlanda și chiar a fost subiectul unui documentar, despre bărbați geloși care comit crime.

În Irlanda a fost condamnat la închisoare pe viață, dar Tribunalul Arad a comutat pedeapsa la 25 de ani de închisoare, potrivit legilor din România, când bărbatul a fost trimis să execute pedeapsa în țară.

Scandal la Judecătoria Aiud

Acum fostul politician se află închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud, iar în data de 26 aprilie 2023 s-a prezentat în fața judecătorilor pentru a cere să fie eliberat din Penitenciar.

Anterior, comisia din Penitenciar a precizat că deținutul nu poate fi încă subiectul unei eliberări condiționate din cauza faptului că bărbatul are  27 de abateri disciplinare, lipsa recompenselor și neimplicarea în activităţi lucrative şi educative.

În fața magistraților deținutul nu vorbea pe subiect, după cum au notat judecătorii și mai mult ar fi folosit și câteva expresii nepermise în sala de judecată.

Apoi, avocatei din oficiu i-a spus ”doamnă, nu aveți cum să vă supuneți peste mine fără indicația mea”.

Mai mult de atât, când judecătorul i-a atras atenția Mihalache a spus că: „v-ați născut judecător înainte de a vă naște, probabil”.

Drept urmare a fost amendat cu 3000 de lei.

De asemenea, nu mai poate ajunge în fața judecătorilor pentru a cere eliberarea condiționată anterior datei de 25.04.2024.

Crima care a îngrozit Irlanda

În ianuarie 2010, Marian Mihalache (atunci 48 de ani) a fost arestat în Irlanda şi pus sub învinuire pentru uciderea fostei sale amante, Loredana Pricăjan (35 de ani), în camera unui motel din Sandyfor – Dublin.

Mihalache a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor, dar nu a reuşit să convingă instanţele din Irlanda că probele împotriva lui nu pot duce la condamnarea sa la închisoare pe viaţă. „A fost iubirea vieţii mele”, le-a declarat hunedoreanul anchetatorilor, în apărarea sa.

A adăugat că tânăra s-a sinucis, pentru că el nu ar fi putut să o omoare, însă anchetatorii arătau că un astfel de gest al femeii era „infinit improbabil” să se petreacă, potrivit adevărul.ro.

În vara anului 2009, după 13 ani în care Marian Mihalache îi fusese amant tinerei asistente plecate să muncească în Dublin, Loredana a decis să renunţe la relaţie. Bărbatul, om de afaceri, la acea vreme vicepreşedinte al PD-L Hunedoara, fost director al Eco Sid Hunedoara şi fost director adjunct al APIA Hunedoara, divorţase recent de a doua soţie, în speranţa că o va convinge pe tânără să se întoarcă la el.

Loredana cunoscuse însă un alt bărbat, în România, şi a refuzat să mai se întoarcă la politician. În Ajunul Crăciunului din 2009, Marian Mihalache a vizitat-o pe tânără în Dublin, iar apoi l-a invitat şi pe noul iubit al acesteia în Dublin. Întâlnirea dintre cei trei a avut loc în ianuarie 2010, iar tânăra, pusă în faţa unei alegeri, a decis să rămână cu noul ei iubit.

Întors în România, directorul adjunct al APIA Hunedoara şi-a luat concediu medical, pentru a putea reveni în Irlanda. Şi-a făcut rezervare pentru trei zile, din 25 ianuarie, la motelul din Sandyford, luându-şi cu el două cuţite. Ajuns în Dublin, a sunat-o pe mama Loredanei pentru a-i spune că o iubeşte pe fiica ei, însă a fost trădat de ea, că tânăra l-a înşelat, iar singurul loc unde femeia o va mai întâlni pe Loredana va fi Raiul.

Două zile mai târziu, pe 27 ianuarie, Loredana Pricăjan îşi terminase tura de noapte la jobul său de asistentă medicală. S-a deplasat cu autobuzul la Sandyford, unde era aşteptată de Mihalache. La ora 10.00 dimineaţa, Marian şi Loredana au fost văzuţi intrând în camera de motel. O jumătate de oră mai târziu, criminalul a aşezat pe uşă semnul „Nu deranjaţi”.

În dimineaţa următoare, portarul de noapte a primit un mesaj vocal din cameră. A intrat şi l-a găsit pe Marian întins pe podea, în stare de inconştienţă. A observat urmele de sânge din baie şi pe Loredana, zăcând fără suflare, cu faţa în jos, în dormitor, doar în lenjerie intimă. Cele două cuţite aduse de Mihalache se găseau în cameră, unul fiind plin de pete de sânge. Gâtul femeii era tăiat adânc, ceea ce îi provocase nu doar hemoragia mortală, dar şi ruperea coloanei vertebrale, au descoperit anchetatorii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    marți, 30.05.2023 at 21:38

    Pușcărie pe viață pentru că este politician și cunoște legile, criminali și politicieni pușcărie pe viață 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax