Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un gigant auto recheamă în service sute de mașini din România. Probleme la sistemul de frânare

Publicat

mercedes

mercedes Mercedes-Benz România a depus la autorități mai multe notificări privind rechemări ale modelelor sale în service, pentru defecte posibile care ar afecta siguranța pasagerilor. Cele mai multe sunt modelele nou-lansate de Daimler în ultmii ani, A Class, CLA și GLA, modele extrem de populare datorită designului lor, dar care pot crea neplăceri din cauza unor probleme de siguranță.

Cea mai importantă rechemare este pentru G Class, un SUV de lux, care costă peste 90.000 de euro. Aproape 600 de unități Mercedes-Benz, modele A Class, B Class, CLA Class și GLA Class, toate construite pe aceeași platformă, lansate în ultimii ani pe piață, vor fi rechmeate în service din cauza unei posibile probleme cu sistemul de frânare, informează profit.ro.

Pe scurt, conducătorul auto se poate trezi că nu mai are frână, pedala devenind brusc foarte rigidă. Motivul este dat de conducta de vacuum a servo-frânei, care se poate rupe. „Ștuțul de racordare a conductei de vacuum la servo-frână s-ar putea rupe și nu ar mai putea alimenta servo-frâna cu vacuum datorită acestui fapt. În acest caz s-ar reduce asistența acordată forței de frânare și ar mai fi suficientă pentru încă 2-4 acționări ale frânei”, se arată într-o notificare remisă ANPC.

Într-o situație limită acest lucru se poate solda cu pierderea controlului mașinii. Mercedes-Benz România a anunțat că va chema proprietarii în service pentru a le înlocui conducta de vacuum. Sunt vizate 694 de vehicule.

sursa: realitatea.net, stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax