Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un hoț care a pus în aplicare metoda portofelul, la Alba Iulia, va sta mulți ani după gratii. Cum a căzut victimă o femeie

Publicat

O femeie din Alba Iulia a fost victima unui expert în metoda ”portofelul”. Mai exact este vorba despre un mod de operare, în care hoțul gură portofelul din geanta unei femei, îi scoate banii sau cardul bancar, iar îl oferă victimei înapoi. 

De cele mai multe ori hoțul spune că i-a căzut victimei pe jos sau dacă a fost prins o roagă să nu îl raporteze la poliție și inventeză o poveste emoționantă. 

După punerea în practică a metodei la Alba Iulia, bărbatul a fost identificat iar acum va sta mulți ani după gratii, din cauza faptului că era recidivist.

Faptele pentru care bărbatul a fost trimis în judecată și condamnat recent la Tribunalul Alba s-au petrecut la sfârșitul lunii februarie a anului 2020.

În data de 13 aprilie 2023, decizia magistraților Alba a fost dată. Motivarea instanței a devenit publică.

Declarația femii a fost parte din dosar, aceasta a spus că în timp ce se afla ”într-un magazin, o persoană necunoscută de sex masculin i-a sustras portmoneul din geanta ce o avea asupra sa, iar ulterior i-a înapoiat portmoneul fiind surprins de către susnumită. Înainte de înapoierea portmoneului, autorul i-a sustras un card bancar din interiorul acestuia, aspect care nu a fost observat de către persoana vătămată”, se arată în motivarea instanței.

”(….) persoană necunoscută de sex masculin i-a sustras portmoneul din geanta ce o avea asupra sa, iar ulterior i-a înapoiat portmoneul fiind surprins de către susnumită. Înainte de înapoierea portmoneului, autorul a sustras un card bancar din interiorul acestuia, aspect care nu a fost observat de către persoana vătămată”, au notat magistrații.

Apoi bărbatul a folosit cardul și a scos mai mulți bani dintr-un ATM, deoarece femeia își lasase pinul scris lângă card.

Acesta a reușit să scoată 2900 de lei, și a încercat de mai multe ori să scoată și alte sume, dar nu a reușit deoarece pe card nu mai erau bani.

Pentru fapta sa, în data de 13 aprilie 2023, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic. Fiind recidivist și cu mai multe condamnări cu suspendare, bărbatul a primit o pedeapsă totală de 4 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare pe care o va executa în regim de detenție.

Motivarea nu a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax