Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un hoț recidivist care a prădat Mănăstirea Oașa, condamnat la închisoare. A furat bani, iconițe și tămâie

Publicat

B.S. Iulian un bărbat de 40 de ani, din Drobeta-Turnu Severin a profitat într-o noapte de ospitalitatea călugărilor de la Mănăstirea Oașa și le-a furat banii produși din vânzarea produselor lactate, dar și mai multe iconițe, tămâie și mir.

După ce a prădat mănăstirea a încercat să fugă înspre Sebeș, dar nu a reușit să ajungă foarte departe, deoarece a fost prins la timp de polițiștii din Alba. 

Recidivist, eliberat pe baza recursului compensatoriu, bărbatul a fost condamnat în 18 februarie la închisoare de magistrații Judecătoriei Sebeș.

De menționat este că Mănăstirea Oașa-Șugag nu s-a constituit parte civila în cauză și nu a avut pretenții de la hoț. 

Ce s-a în noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2019

Iulian era cazat la Mănăstirea Oașa de o săptămână. Potrivit motivării instanței, în noaptea de duminică spre luni, bărbatul aflat sub influența alcoolului a intrat în chilia unui călugăr, de unde a furat suma de 7.592 lei, de sub un covor, bani ce proveneau din vânzarea produselor lactate. 

Mai mult, acesta s-a îndreptat către magazinul cu obiecte bisericești de unde a sustras mai multe iconițe, tămâie și mir, în valoare de 200 de lei. 

După a plecat din mănăstire și s-a îndreptat spre Barajul Oașa. Ajuns la baraj, Iulian l-a întâlnit pe un bărbat, paznic în locație. 

Hoțul i-a spus paznicului că este un călugar care a fost cazat la mănăsire, dar s-a pierdut de grup și trebuie să ajungă la Sebeș.

Paznicul i-a dat crezare bărbatului și au pornit cu mașina spre Sebeș, însă poliția era deja alertată de călugării de la Mănăstirea Oașa. 

Pe drum, mașina în care se afla hoțul a fost oprită  de polițiști. La control oamenii legii au descoperit suma de bani furată și obiectele bisericești. 

Judecata

În timpul procesului bărbatul nu s-a prezentat la judecată, dar în timpul urmăririi penale, a recunoscut în totalitate fapta. 

De asemenea, bărbatul a mai stat în închisoare un an și două luni, tot pentru furt și a fost eliberat după executarea în întregime a pedepsei, grație legii recursului compensatoriu. 

Pentru fapta sa, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat la 2 ani de închisoare, iar sentința a putut fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate