Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un imobil de la ferma ecologică din Sâncrai, construit cu fonduri europene, a fost inclus în inventarul domeniului public la județului Alba

Publicat

O hală construită pe structură metalică, parte a fermei ecologice din Sâncrai intră în administrarea Consiliului Județean Alba. Construcția a fost realizată cu finanţare din fonduri europene, în urma demolării unei anexe a fostului Centru de Plasament Sâncrai, subordonat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Luni, consilierii județeni au aprobat includerea halei în inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al județului.

Înființarea fermei ecologice de la Sâncrai a fost unul dintre obiectivele proiectului strategic „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, din 2009. Ferma se află pe imobilul situat în satul Sâncrai, în care a funcționat o anexă a fostului Centru de Plasament Sâncrai. Imobilul a fost în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba şi cuprindea o clădire cu o suprafață construită de 145 mp și terenul aferent de 22.584 mp.

În 2010, Consiliul Județean Alba a hotărât retragerea dreptului de administrare al DGASPC asupra imobilului și l-a pus la dispoziția proiectului „Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale”, pentru înființarea fermei ecologice.

Pe parcursul implementării proiectului, pe acest teren au fost cultivați trandafiri, dar au apărut probleme privind spațiile de depozitare a butașilor de trandafiri. Motiv pentru care s-a propus scoaterea din funcțiune și demolarea anexei și construirea unei hale care să deservească adăpostirii utilajelor fermei și depozitarea butașilor de trandafiri.

Construcția era dezafectată de peste 15 ani și se afla într-o stare avansată de degradare. În 2012 s-a aprobat trecerea acestei construcții, din domeniul public în domeniul privat al județului Alba, scoaterea din funcțiune și casarea acesteia realizându-se ulterior.

Proiectul halei care trebuia construită pe amplasamentul construcției demolate a propus soluția unei hale pe structură metalică pe o suprafață de 270,41 mp. Devizul integral al lucrării, împărțită în 5 tronsoane, a fost de 227.326,20 lei. Pentru construirea a trei tronsoane, CJ Alba a alocat prin lista de investiții pe anul 2013, suma de 156.320 de lei.

Luând în considerare că lucrările au fost executate prin finanțare POSDRU se impune includerea bunului „Hală pe structură metalică” în Inventarul proprietății publice a județului Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax