Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un ingredient folosit inclusiv în alimentele pentru copii este cancerigen în doze mari. Reguli noi pentru utilizarea lui în UE

Publicat

Comisia Europeană a adoptat vineri noi reguli pentru a reducere prezenţa arsenicului în mai multe alimente și sucuri, ca măsură de combatere a cancerului.

Măsura vine ca urmare a unui raport ştiinţific din 2021 al Autorităţii Europene pentru Siguranţă Alimentară.

Măsura va reduce în special concentraţia permisă de arsenic anorganic în orezul alb, dar, în același timp, vor fi stabilite noi limite pentru arsenic în multe alimente pe bază de orez, lapte şi alte alimente pentru bebeluşi, sucuri de fructe şi sare, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat.

„Adoptarea unor niveluri maxime mai coborâte marchează un alt pas important în îndeplinirea obiectivelor Planului European de Luptă împotriva Cancerului pentru limitarea sau eliminarea riscului cancerigen asociat substanţelor chimice în alimente”, se arată în textul citat de EFE, potrivit Agerpres.

„Luăm astăzi măsuri suplimentare pentru reducerea şi mai mult a riscului de expunere la un contaminant cancerigen din lanţul nostru alimentar”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Ea susţine că noile norme „sunt o dovadă în plus că standardele de securitate alimentară în UE continuă să fie cele mai înalte din lume”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax