Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Inspector al DGFP Alba, cercetat în stare de libertate. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă, formulată pentru abuz în serviciu

Publicat

Un angajat al Direcţiei Finanţelor Publice Alba este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu. Dan Emanuel Tudor Manolescu ocupă funcţia de inspector asistent la DGFP Alba, iar, potrivit procurorilor, acuzaţiile ce i se aduc nu au legătură cu dosarul în care este judecat fostul director adjunct Ioan Dobra.

Judecătoria Alba Iulia a respins, marţi, propunerea procurorilor de arestare preventivă a inspectorului DGFP Alba, Emanuel Tudor Dan Manolescu. Acesta va fi cercetat în stare de libertate. Manolescu a părăsit arestul IPJ Alba, după ce a expirat mandatul de reţinere pentru 24 de ore.

Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi atacată cu recurs de către procurori, la Tribunalul Alba.

Procurorul Stelian Cioca de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a precizat, luni, că „Dan Manolescu, în calitatea sa de inspector asistent în cadrul DGFP Alba, a emis două înscrisuri prin care s-a încetat o procedură de executare silită pentru societatea Anna Lux SRL din Alba Iulia (n.r. – firmă aflată în procedură de insolvenţă, din anul 2010, cu obiect de activitate în prelucrarea mecanizată a lemnului). Prin aceasta, s-a creat un folos patrimonial în favoarea societăţii comerciale, în sumă de 80.000 de lei. Faptele s-au petrecut în anul 2009″.

Procurorii au emis o ordonanţă de reţinere pe numele lui Dan Tudor Emanuel Manolescu, iar acesta a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vă ataşăm comunicatul trimis, luni, de IPJ Alba:

„În perioada 11.03-23.05.2011, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au documentat activitatea infracţională a suspectului M.D.T.E., de 33 de ani, din Alba Iulia, inspector asistent în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia – Serviciul Colectare, Executare Silită Persoane Juridice, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 modificată, raportat la art. 248 Cod penal, fals material în scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 17 alin. 1 lit. c din Legea 78 /2000 modificată, raportat la art. 288 Cod penal şi uz de fals în scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 17 alin. 1 lit. c din Legea 78 /2000 modificată, raportat la art. 291 Cod penal cu aplicare art. 33 lit b Cod Penal.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în cursul anului 2009, suspectul, în calitatea sa de funcţionar în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Alba Iulia, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, a îndeplinit în mod defectuos acte, în sensul că a solicitat încetarea executării silite pentru o societate comercială din municipiul Alba Iulia, menţionând în fals, pe două înscrisuri că obligaţiile fiscale ale societăţii au fost achitate integral.

Pe cele două înscrisuri suspectul a contrafăcut semnăturile şefului de administraţie şi a şefului de serviciu colectare după care le-a înaintat la banca care administra contul societăţii, în vederea sistării popririi. Prin faptele sale, societatea comercială din Alba Iulia a obţinut un folos patrimonial de 80.730 lei.

În cursul zilei de azi (n.r. – luni), 23.05.2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea funcţionarului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca mâine (n.r. – marţi) acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax