Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Capii unei grupări criminale din Italia, prinşi pe teritoriul României. Curtea de Apel Alba Iulia a emis mandate de arestare

Publicat

Un cetăţean italian, Valerio Inocenzio Rodolfo și o româncă cu reşedinţa în Italia, Emilia Mariana Pop, suspectaţi că s-au implicat într-un grup de trafic de droguri au fost prinşi de poliţiştii din Hunedoara. Ambii aveau  mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia, erau urmăriți internațional şi erau cunoscuţi drept capii unei  grupări criminale din Sicilia.

Pe 27 iulie, cei doi au fost depistați  în orașul Aninoasa, județul Hunedoara si-au fost prezentaţi, în aceiași zi la Curtea de Apel Alba Iulia, care a emis un mandat de arestare pentru 5 zile, mai exact până în 1 august. Luni, Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizarea Parchetului de pe Lângă  Curtea de Apel Alba Iulia cu privire la cei doi invinuiți și a dispus punerea în executare a mandatului european de arestare şi predarea acestora către autoritatea judiciară competentă din Italia.

În vederea predării, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea acestora  pe o perioadă de 25 de zile.

Pe numele acestora, autorităţile judiciare italiene – Curtea din Messina au emis la data de 25 iulie mandat european de arestare în vederea desfăşurării urmăririi penale cu privire la infracţiunile de asociere cu o grupare criminală de trafic de droguri. Italianul și femeia româncă erau bănuiți de comercializarea drogurilor precum cocaină, marijuana și hașiș. Alţi 8 membri ai grupării infracţionale au fost arestaţi în cursul săptămânii trecute în Italia. Operaţiunea este cunoscută în presă sub denumirea de „Gazzana”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax