Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un live pe Facebook i-a adus o condamnare unui bărbat din Alba. Pedeapsa primită pentru amenințări cu moartea făcute în direct

Publicat

Facebook este spațiu public, iar o acțiune ilicită te poate aduce în fața instanțelor de judecată. Asta a pățit și un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinii în live-uri pe Facebook. 

Pentru amenințările aduse cu moartea, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Blaj, în data de 18 ianuarie 2024. 

Faptele pentru care bărbatul a ajuns în fața magistraților s-au produs pe parcursul a două luni. Mai exact, în luna ianuarie și februarie a anului 2021.

Din câte se pare, între familia amenințată și bărbat era o stare conflictuală mai veche. În total, procurorii au probat, iar judecătorii l-au condamnat pentru cinci fapte de amenințare.

Un live pe Facebook i-a adus o condamnare în instanță

Prima dată, două fapte de amenințări s-au produs pe o stradă din comuna în care locuiesc, în data de 19 ianuarie 2021. Atunci mai mulți membri ai familiei s-au întâlnit cu el pe stradă, în două momente diferite ale zilei.

La un moment dat i-a amenințat pe doi oameni din familie și le-a spus că: „Vă bat, vă umflu, vă omor”, iar mai târziu că îi mută din casa în care locuiesc și îi omoară.

Apoi, în data de 24 ianuarie bărbatul a făcut un live pe Facebook, unde i-a amenințat iar pe doi membri ai familiei. Unuia dintre ei i-a transmis că:„Îți desfac pieptul în două, te bat de te dezmembrez cu totul, vei pica, rup totul în tine, te violez”.

O luna mai târziu în data de 26 februarie tot într-o postare live pe Facebook, bărbatul i-a trasmis unei persoane din familie că atunci: „Când te prind, când vii acasă, să-ți alegi … ce vrei să-ți tai … tendoane, coloană sau mâna”, au notat procurorii.

Familia speriată de amenințările bărbatului

Magistrații au notat că familia vizată de amenințări a fost speriată de cuvintele transmise de bărbat pe rețeaua socială.

”Toate aceste amenințări cu acte de violență și cu moartea, transmise pe fondul unui conflict mai vechi între familia inculpatului și familiile celor cinci persoane vătămate, prin conținutul concret și contextul în care au fost proferate, coroborate cu faptul că persoanele vătămate îl cunosc pe inculpat ca fiind o persoană violentă, le-au creat victimelor o reală stare de temere”, au notat procurorii.

Pedeapsa primită pentru amenințări pe Facebook

În data de 18 ianuarie 2024, bărbatul a fost condamnat în primă instanță, la câte șase luni de închisoare pentru fiecare faptă de amenințare (cinci capte de acuzare).

Prin calcul judecătoresc, a rezultat pedeapsa de un an şi 2 luni închisoare. Magistrații au decis amânarea pedepsei pentru o perioadă de probă de doi ani.

De asemenea, l-au obligat la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 45 de zile, dar și la suma de 5000 de lei daune morale, câte 1000 de lei pentru fiecare membru al familiei.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax