Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un loc de joacă din Alba Iulia, reamenajat și dotat cu echipamente moderne și sigure pentru copii. Achiziție, lansată de Primărie

Publicat

Un loc de joacă aflat în zona străzii Vasile Goldiș din Alba Iulia va fi reamenajat și dotat cu echipamente moderne și sigure pentru copii. Primăria a lansat recent o achiziție pentru servicii de proiectare, cu o valoare estimată de 40.000 de lei.

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 5 aprilie, o achiziție pentru servicii de proiectare, verificare tehnică și asistență tehnică pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii aflat în zona străzii Vasile Goldiș. Valoarea serviciilor este estimată la 40.000 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, locul de joacă propus pentru amenajare este o zonă de petrecere a timpului liber, în suprafață de 428 mp. Acesta este adresat locuitorilor din zonă şi al vizitatorilor acestora, în special copiilor, ţinând cont de faptul că în imediata vecinătate se regăsesc numai blocuri de locuit.

Dorinţa autorităţilor locale este de a valorifica această zonă prin reamenajarea locului de joacă existent şi dotarea acestuia cu echipamente modene şi sigure pentru copii.

Administrația locală estimează că un număr considerabil de populaţie este direct interesată de dezvoltarea obiectivului propus, şi mai ales de faptul că finanţarea acestuia se propune a se face din buget local şi alte surse legal constituite.

Un loc de joacă din Alba Iulia, reamenajat și dotat cu echipamente moderne

Potrivit documentației, realizarea investiţiei va duce la:

  • promovarea spiritului de comunitate prin participarea la evenimente locale desfăşurate în spațiul de agrement;
  • creşterea atractivității zonei;
  • susţinerea şi încurajarea traiului/vieţuirii în arealul administrativ al zonei.

Amenajarea locului de joacă pentru copii de pe aleea ce provine din strada Vasile Goldiş va consta în crearea de alei, zone verzi, spaţii de joacă pentru copii, spațiu de fitness pentru adulţi și persoane cu dizabilităţi, amplasarea de echipamente şi dotări specifice pentru cei mai sus menţionaţi.

Se vor prevedea suprafeţe de teren amenajate cu dale de cauciuc care se pretează activităților prezentate, se vor prevedea spaţii verzi (gazon), se vor monta borduri şi se va împrejmui
incinta.

Ca echipamente specifice se vor înlocui cele existente şi în măsura spaţiului disponibil se vor amplasa topogane cu turnuri, balansoare, hinte combinate, carusel în formă circulară, aparate de fitness pentru adulți şi persoane cu dizabilităţi.

Ca dotări speciale se vor prevedea bănci protejate pentru ploaie, cişmea, baie self wash şi coşuri de gunoi.

Spaţiul va fi iluminat cu LED-uri amplasate pe stâlpi. În zona de acces la locul de joacă se va reloca trotuarul cu cca 0,5 m şi se va delimita cu bolarzi.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax