Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Un medic din România a descoperit un tratament inovativ pentru Parkinson. Tratament gratuit, rezultate spectaculoase

Publicat

maini

Mulţumită unui tratament inovativ, descoperit în urma unor cercetări realizate timp de 19 ani, un medic din Constanţa le oferă o şansă la o viaţă mai bună celor care suferă de Parkinson. Bolnavii pot merge singuri şi nu mai sunt atât de dependenţi de ceilalţi.

Medicul neurolog Any Docu Axelerad a început, în urmă cu 19 ani, o cercetare menită să amelioreze viaţa celor care suferă de maladia Parkinson. A descoperit o modalitate de a administra ţintit tratamentul, iar astfel medicaţia îşi face mult mai bine efectul.

”Se montează endoscopic. Endoscopul se introduce pe cale bucală. Apoi, prima parte din sondă, de aici şi până aici pătrunde prin abdomen. Apoi, introducem a doua sondă, prin interiorul celeilalte care merge mai departe până în intestinul subţire, în jejur unde trebuie să ajungă practic medicamentul” spune medicul Any Docu Axelerad.

Pot beneficia de tratamentul inovativ doar cei care se află într-un stadiu avansat al bolii, adică suferă de Parkinson de mai bine de 10 ani. Intervenţia prin care este montat dispozitivul nu este una periculoasă.

doc

Sunt şi contraindicaţii de administrare. Deci, nu se poate indica la cei cu insuficienţă cardiacă severă, la cei cu aritmii severe, la cei cu melanoame, deci tumori ale pielii, la cei care au glaucom cu unghi închis, la cei cu accident vascular cerebral acut. În momentul în care introducem sonda, noi de fapt perforăm peretele abdominal. Endoscopia şi acestă manevră de perforaţie ar avea un risc teoretic de infecţie. Iar acest aparat menţine o condiţie de sterilizare perfectă” adaugă medicul.

Manevra durează undeva între 15 şi 20 de minute, cu o sedare uşoară. Pacientul este monitorizat tot timpul, nu simte nicio durere nici în timpul procedurii şi nici după ce se trezeşte.

Pacientul rămâne în spital doar câteva zile. Iar la externare pleacă cu un dispozitiv care îl ajută să ducă o viaţă aproape normală.

Tratamentul este gratuit.

Sursă: Digi24.ro

Sursă foto: website cabinet Any Docu Axelerad


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate