Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un membru din Alba Iulia al grupării Anonymous, trimis în judecată de procurorii DIICOT

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia, membru al grupării Anonymous, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat de terorism cibernetic, mai precis accesare ilegală a bazelor de date ale unor instituţii publice şi societăţi de stat, sustragerea de date confidenţiale şi publicarea acestora pe internet. Alături de acesta, au mai fost trimişi în judecată alţi doi presupuşi complici, unul din Târgu Mureş şi unul din Piatra Neamţ. Dosarul va intra pe rolul Judecătoriei sector 5 Bucureşti.

Cei trei tineri trimişi în judecată sunt Gabriel Băleasa (24 de ani) din Piatra Neamţ, Mihai Emil Picoş (27 de ani) din Alba Iulia şi Gabor Fabian (25 de ani) din Târgu Mureş, potrivit unui comunicat DIICOT.

„Acesta, împreună cu inculpaţii Fabian Gabor şi Picoş Mihai Emil, au desfăşurat o vastă activitate infracţională de criminalitate informatică, constând în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidenţiale sau nedestinate publicităţii, precum şi publicarea în mediul on-line a acestor date”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Mihai Emil Picoș, din Alba Iulia, este acuzat că ar face parte din gruparea de teroriști cibernetici Anonymous.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au destructurat o grupare infracţională, constituită din 14 persoane, sens în care au efectuat 12 percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa  şi Târgu Mureş.

Liderul grupării a fost identificat ca fiind  învinuitul  Gabriel Băleasa (24 de ani) din municipiul Piatra Neamţ, cunoscut în mediul virtual cu nickname-urile „lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman”. Acesta, împreună cu învinuiţii Fábián Gábor şi Mihai Emil Picoş a constituit o grupare, la care au aderat şi alte persoane, implicate în derularea agresiunilor de terorism cibernetic.

Pe pagina personală de Facebook, Mihai Picoş promovea mișcarea anti-ACTA și este unul dintre organizatorii protestului anti-ACTA la Alba Iulia, în luna februarie. În orașul nostru, gruparea Anonymous este responsabilă de spargerea  site-ului Primăriei Alba Iuliei și Poliției Române.

Bazele de date confidenţiale „sparte” de hackeri erau administrate de instituţii şi persoane juridice publice, din România şi din străinătate. Tehnic, atacurile informatice lansate asupra serverelor şi paginilor web ţintă erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor aplicaţii informatice, respectiv Havij, SQL Map etc.

Membrii grupării modificau datele informatice, prin atacuri de tip „Deface”, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care constă în general în postarea anumitor mesaje, link-uri şi imagini prin care se revendica atacul şi se promova gruparea de hackeri.

Atacurile erau lansate în scopul obţinerii de date informatice, date care erau după caz copiate sau transferate fără drept şi publicate ulterior în mediul virtual pe diverse site-uri, ca dovadă a activităţii de hacking.

Aceştia au atacat 30 de pagini de internet, iar pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaţionale se realiza prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web ţintă.

Activitatea infracţională a dus la compromiterea totală sau parţială a paginilor şi domeniilor de internet vizate, generând costuri semnificative în vederea recuperării datelor şi implementării de noi măsuri de securitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. anonim

    vineri, 09.11.2012 at 19:36

    Ma bufneste rasul cand vad asa ceva… terorist cibernetic? a luat si ala un link de pe pastebin si a bagat in Havij si e gata hacker… stire de *****.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax