Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un microbuz cu 20 de copii s-a răsturnat pe Autostrada Sibiu-Orăștie, zona Vințișoara. Șoferul a făcut stop cardiac la volan și a decedat

Publicat

18557382_1503983963005996_8473417338158700321_n Un microbuz care transporta copii din Deva, aflaţi în excursie s-a răsturnat, marţi, într-un șanț pe Autostrada 1 Sibiu – Orăștie, în zona Vințișoara, judeţul Alba. Şoferul, un bărbat de 53 de ani, a intrat în stop cardiac şi a murit. Forţele de prim-ajutor au acţionat sub plan roşu de intervenţie.

UPDATE: ISU Alba a transmis detalii despre intervenţia la acest accident.

La ora 19.08, dispeceratul integrat ISU – SAJ Alba a fost anunţat despre producerea unui accident rutier pe A1 la km 315, pe sensul de mers Sebeș – Orăștie. În accident a fost implicat un microbuz cu 19 copii (vârste între 7-9 ani) și 2 adulți.

După evaluarea primară efectuată de către medicii ajunși la locul accidentului, 12 minori au fost diagnosticați cu leziuni minore, respectiv escoriații și contuzii. Copiii au fost transportați la UPU Deva pentru reevaluare. Ceilalți 7 copii au fost evaluați, fiind fără leziuni şi au fost preluați de părinți.

În urma accidentului, s-a declanșat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Alba la fața locului deplasându-se şi prefectul județului Alba, Dănuţ Hălălai.

La acest accident, ISU Alba a intervenit cu o autospecială complexă de intervenție, o autospecială de descarcerare grea, o ambulanță SMURD (C1 – terapie intensivă), o ambulanță SMURD B2, o autospecială grupă operativă și un microbuz transport persoane. Echipajele au fost formate din doi ofițeri și 15 subofițeri (un medic și un asistent de la UPU Alba).
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba a intervenit cu două echipaje tip B2, iar Poliția Autostrăzi cu patru echipaje.

De asemenea, ISU Hunedoara a avut la faţa locului o ambulanță SMURD (C1 terapie intensivă), o ambulanță transport victime multiple cu cinci subofițeri (un medic și un asistent de la UPU Deva).

Din primele informaţii de la faţa locului, obţinute marţi, după accident, în microbuz se aflau copii din Deva, care se întorceau din excursie. La km 315 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, șoferului i s-a făcut rău, a pierdut controlul mașinii, iar microbuzul a ieșit de pe partea carosabilă şi s-a răsturnat pe o parte, în şanţ.

Șoferul microbuzului a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului de către cadrele medicale.

De asemenea, în urma evaluării medicale la fața locului s-a constatat că 12 copii au suferit escoriații și atacuri de panică, deși datele inițiale indicau că doar un minor a suferit zgârieturi, potrivit purtătorului de cuvânt ISU Alba, plutonier major Alina Marescu.

Microbuzul este înmatriculat în județul Hunedoara, iar copiii se întorceau dintr-o excursie la Cluj.

Dacă ești martor la un eveniment deosebit pe care vrei să îl vadă toată lumea poți trimite informații, imagini sau secvențe video pe pagina de facebook Alba24 pe Ştirea Ta pe Alba24.ro sau pe WhatsApp la numărul: 0728/ 950.998.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax