Connect with us
Publicitate

CUGIR

Un miliardar chinez a devenit cel mai mare acționar al Daimler. Concernul are două fabrici în județul Alba

Publicat

Producătorul auto chinez Geely a cumpărat aproape 10% din acțiunile Daimler, devenind cel mai mare acționar din concernul care deține și două fabrici în județul Alba, la Sebeș și Cugir. Potrivit agenției de știri Bloomberg, citată de Hotnews, în ultimele săptămâni, miliardarul chinez Li Shufu a cumpărat acțiuni de pe piață ale Daimler, în valoare de  aproape 7,5 miliarde de euro. În noua sa calitate, el vizitează luni sediul companiei din Stuttgart. Marți, sunt planificate discuții în Cancelaria de la Berlin.

La sediul Daimler, Li va discuta cu mai mulți membri ai conducerii, inclusiv cu directorul financiar Bodo Uebber, scrie „Bild am Sonntag“ (BamS).

Cu trei zile în urmă, Li a făcut o mișcare neașteptată și a achiziționat pe piata libera 9,69% din acțiunile Daimler, continuând seria de investiții chineze în sectoare-cheie ale industriei germane, și nu numai. Cu sute de miliarde de dolari doar în ultimul deceniu, China e prezentă investițional peste tot pe glob, dar până acum foarte puțin în România.

Fabricile din Sebeș și Cugir sunt parte a concernului Daimler și, de acum sunt parte a investițiilor strategice chinezești din Europa.

Valoarea de piață a Daimler este în prezent la peste 75 de miliarde de euro. Pretul acțiunilor a fost în scădere în luna ianuarie, de la 76, la puțin peste 70 euro/acțiunea. După anunțarea investiției din China, prețul titlurilor a crescut cu 1,4%, în câteva ore. Daimler nu are nici un acționar unic majoritar, până la Li cel mai mare acționar fiind fondul de suveranitate al Kuweitului, cu 6,8%.

Li Shufu a spus că vrea „să însoțească Daimler, care e pe cale sa devină unul dintre cei mai importanti furnizori de mobilitate electrică din lume”. Acesta deține deja marcile de automobile Volvo, Lotus, Geely și London Taxi.

Geely a achizitionat compania Volvo în 2010, de la producatorul american de automobile Ford. Brandul Suediei a facilitat intrarea pe piață a companiei Geely de acum opt ani, Volvo reușind să-și sporească semnificativ vânzarile pe piața chineză după tranzacție.
Sursă: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax