Connect with us
Publicitate

AIUD

Un minor care a ucis cu bestialitate o iapă, pe o pășune din Alba, trimis în judecată după patru ani de la comiterea faptei

Publicat

cal

Un tânăr care a ucis o iapă a fost trimis în judecată la aproape patru ani de la comiterea faptei.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud, dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.  

Pentru fapta sa riscă închisoare de la 3 luni până la un an sau amendă. 

În 2017, I.P., avea doar 15 ani și era cioban la o stână din satul Sânbenedic, comuna Fărău, județul Alba. Potrivit anchetatorilor, lângă zona de pășunat a animalelor pe care le păzea își avea proprietatea un bărbat cu care minorul se afla în conflict.

Într-o zi, minorul a văzut o iapa priponită, care păștea liniștită. Acesta știa că animalul aparține bărbatului cu care se afla în conflict.

Atunci, tânărul a început să lovească animalul în repetate rânduri. La un moment dat, potrivit anchetatorilor, a luat priponul din pământ, cu care era prins animalul, și cu sânge rece a înjunghiat iapa de mai multe ori în abdomen. În urma rănilor suferite, animalul a decedat.

La aproape patru ani de la comiterea faptei, tânărul a fost trimis în judecată pentru ”infracţiuni la alte legi speciale -LEGEA 205/2004- uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, rănirea sau schingiuirea animalelor, distrugere”.

Pentru fapta sa, potrivit articolului 25 din legea respectivă: (1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept.

Dosarul a fost înregistrat pe 6 noiembrie 2020 și încă nu a primit un prim termen de judecată.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax