Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un muncitor din Nepal și-a câștigat la Curtea de Apel Alba Iulia dreptul de a sta în țară. Statul român a vrut să îl expulzeze

Publicat

Un muncitor din Nepal venit în România ca să lucreze ca și muncitor necalificat și-a câștigat dreptul la ședere în țară, în urma unui proces. Instanța care i-a dat dreptate bărbatului este Curtea de Apel Alba Iulia. 

Mai exact, bărbatul a ajuns în Hunedoara pentru a lucra ca și muncitor necalificat, dar la un moment dat, Biroul pentru Emigrări al județului Hunedoara, i-a comunicat că trebuie să părăsească țara în 30 de zile. 

Motivul: bărbatul nu a figurat pentru o scurtă perioadă de timp cu salariu, deoarece a vrut să plece de la un loc de muncă, la altul mai bine plătit.

În data de 25 septembrie 2023, magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au făcut dreptate bărbatului și au obligat Biroul de Imigrări să anuleze decizia și să îi prelungească permisul de ședere al bărbatului.

Motivarea instanței a fost făcută publică.

Potrivit documentului citat, când bărbatul a mers la imigrări pentru prelungirea permisului de ședere, în data de 3 mai 2023, i-a fost respinsă cererea deoarece nu a respectat una dintre condițiile pentru care poate sta în țară: ”nivelul salarial nu a fost menținut la nivelul salariului minim brut pe tara pe toata perioada si faptul ca nu a respectat scopul declarat in fata autorităților”.

Mai exact, bărbatul a ajuns în România și ”a fost încadrat in munca la data de 10.08.2021, iar la data de 01.10.2022 a încetat raporturile de munca cu angajatorul, întrucât găsise un loc de munca mult mai bine plătit, parea ceva serios iar noul angajator luase legătură cu cel iniţial, solicitase inclusiv trimiterea actelor, aşadar totul avea o aparenta de corectitudine si seriozitate.

Deși apoi sa constate ca totul s-a dovedit doar o promisiune lipsita de seriozitate, noul angajator neconcretizând promisiunea.

In aceste condiţii a reluat raporturile de munca cu angajatorul iniţial, care l-a primit si i-a încheiat un nou contract în data de 27.04.2023. Aceste astecte sunt vizibile atat în sistemul Revisal”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că nu a avut venitul stabil, biroul de imigrări nu i-a mai prelungit permisul de ședere.

Însă, magistrații Curții de Apel Alba Iulia au considerat că bărbatul când a depus cererea pentru prelungierea permisului de ședere avea deja contractul refăcut cu primul angajator, un loc de muncă stabil și îndeplinea condițiile de ședere în țară.

Drept urmare, au admis cererea cetățeanului nepalez și au obligat biroul de Imigrări din Hunedoara să anuleze decizia de returnare în țara de origine și să îi prelungească permisul de ședere.

Decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax