Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un „Muzeu al Copiilor” la Alba Iulia. Spații de educație creativă , pe model american, în zona Tolstoi din oraș

Publicat

La Alba Iulia va exista un muzeu al copilului. Acesta este unul din proiectele de mobilitate la care lucrează administrația din Alba Iulia  a căror valoare totală este de aproximativ 36 de milioane de euro. 

Un spațiu de educație creativă, digitală, alternativă unde cei mici vor putea să-și răspundă la diverse curiozități într-un mod interactiv, cam asta ar fi descrierea pe scurt a ceea ce înseamnă un muzeu al copiilor.

„Este un spațiu în care toți cei din Alba Iulia și din afara orașului pot veni și pot învăța altfel decât se întâmplă în varianta clasică de la școală, multe lucruri care îi ajută în viață să dobândească un profil de personalitate mai bine conturat, mai puternic și în același timp cunoștiințe care să îi ajute să se integreze mai bine în viață”, a declarat city managerul Nicolaie Moldovan.

Acesta a spus că inspirația va fi după muzeele existente la Viena, New York și Boston.

Locația pentru acest muzeu ar fi undeva în spatele Stadionului Cetate, zona Tolstoi.

Demersurile pentru acest muzeu au început deja și săptămâna viitoare se va preda documentația de urbanism.

Celelatle proiecte de mobilitate se referă la achiziţia celor 13 autobuze electrice destinate transportului public de persoane şi a staţiilor de încărcare aferente,  modernizarea exteriorului cetății în zona Caroline- Hotel Cetate, iar un alt proiect va fi dedicat atelierului principal de la Colegiul Tehnic Alexandru Domșa din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax