Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nor de praf vine spre România. Este primul val saharian detectat deasupra Europei, din acest an

Publicat

Un val de praf saharian a fost detectat deasupra Europei, fiind primul front atmosferic de acest fel din acest an, în zonă. Fenomenul ar putea avea efect asupra sănătății oamenilor.

Pentru prima dată în acest an, o cantitate mare de praf saharian a fost detectată deasupra Europei, iar particulele ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est chiar în următoarele zile, a anunțat Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei din UE, citat de DPA.

Impactul prafului saharian ar putea afecta sănătatea oamenilor și sectorul energetic. Alergiile, de exemplu, ar putea fi exacerbate. De asemenea, particulele de praf din atmosferă ar putea afecta generarea de energie solară.

Potrivit previziunilor Copernicus, praful provine din Africa de Nord și a ajuns deja în Peninsula Iberică și se va îndrepta spre Franța.

„Impactul tipic este un cer roșu sau portocaliu, dar există, de asemenea, un efect potențial asupra calității aerului la nivelul solului, în special în Portugalia și Spania”, a declarat Mark Parrington, cercetător principal al Copernicus.

sursă: Mediafax

foto: atmosphere.copernicus.eu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax