Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou an școlar, cu alți bani pe manuale ce ar trebui acordate gratuit. Vezi precizările făcute de Oana Badea

Publicat

La începutul noului an școlar, unul dintre subiectele pe care fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Oana Badea, a fost „acordarea gratuită a manualelor pentru clasele a XI-a și a XII-a, așa cum prevede Legea Educației Naționale”. Ea a prezentat, în conferință de presă, un set de manuale pentru clasa a XI-a, pe care un părinte trebuie să le cumpere dacă vrea ca fiul sau fica sa să meargă în condiții bune la școală, deși legea spune că ele trebuie acordate gratuit. Prețurile manualelor sunt ajung 15 și chiar peste 20 de lei pe bucată.

„Elevii claselor a XI-a şi a XII-a că au dreptul la manuale gratuite. Articolului 16 alin. (3) din Legea Educaţiei Naţionale prevede faptul că “În scopul realizării finalităților educației și a formarii profesionale prin sistemul național de învățământ, învățământul liceal de stat este generalizat şi gratuit.

Pentru a înțelege dimensiunea efortului de achiziționare a manualelor vă prezint setul de manuale pentru clasa a XI-a filologie. Dacă luăm în calcul faptul că o parte consistentă a liceenilor din clasele a XI-a și a XII-a sunt și navetiști concluzia e evidentă”, a declarat Oana Badea.

„Am adresat, în urmă cu o lună, Inspectoratului Școlar o întrebare referitoare la demersurile făcute pentru achiziția de manuale. Nu am primit niciun răspuns. Nu înțeleg de ce se tace. E mai bărbătește să ieși și să spui că nu există niciun demers pentru că ministerul nu a alocat bani pentru acest lucru. Dar să o spună public. Și să mai spună public că e o demagogie, că una este înainte de alegeri și alte după”, a mai precizat Oana Badea.

Gratuitatea manualelor în învățământul liceal de stat a fost inclusă în lege în anul 2011, iar până atunci, statul avea obligația de a asigura gratuit doar manualele pentru învățământul obligatoriu, până în clasa a X-a, a mai precizat Badea, care a propus ca rezolvarea a acestei probleme, dacă nu respectarea articolului de lege, anularea lui oficială.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. liliana

    joi, 05.09.2013 at 08:56

    In perioada sa de glorie, d-na Badea a acordat aceste manuale gratuit? Poate a initiat vreo lege in acest sens , dar a aplicat-o?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax