Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Un nou centru pentru persoane vârstnice în Alba: Căminul ”Sfântul Martin” din Sântimbru, locul unde bunicii se vor simți acasă

Publicat

(P) Hotelul Rustiq din Sântimbru, după aproape 20 de ani în slujba ospitalității, se reprofilează, dar rămâne la fel de primitor.

Acum, clădirea va fi transformată într-un centru în care bunicii sau părinții tăi vor putea spune că sunt acasă. 

Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Martin” va fi o mână de ajutor pentru când anii devin grei. Pentru mai multe detalii, cei interesați pot accesa pagina de internet a căminului: sfantulmartin.ro.

Din luna iunie, căminul va putea acomoda 47 de vârstnici, în 28 de camere, unde aceștia se pot bucura permanent de confortul unei vacanțe, unde cineva se îngrijește permanent de nevoile și siguranța lor.

Personalul este prietenos, oferind atenția și grija de care fiecare rezident are nevoie și încercând să susțină comunitatea prin activități variate.

Pe lângă facilitățile de bază, vârstnicii se vor bucura de plimbări în natură, într-o grădină de 700 de metri pătrați, cu filigorii și băncuțe.

Mai mult de atât, este amenajat un terasament pentru ergoterapie alături de animale, dar și cu activități de grădinărit.

De asemenea, centrul este dotat cu o sală de divertisment, echipată cu pian și jocuri. Săptămânal, vor fi susținute activități socio-recreative, iar, în apropierea sărbătorilor, acestea vor avea o tematică specifică.

Zilele de naștere vor fi sărbătorite de asemenea de către toți vârstnicii.

Căminul este dotat cu rampă pentru deplasarea persoanelor, precum și cu bucătărie proprie și sală de mese, bucătari cu experiență în domeniu, bibliotecă și sistem de supraveghere video profesional.

Când vine vorba despre socializare și divertisment, rezidenții vor avea la dispoziție:

 • Plimbări în grădina amenajată cu bănci și balansoar, unde rezidenții pot citi sau se pot relaxa
 • Posibilitatea vizitării de către familie
 • Organizarea zilelor de naștere, Paște, Crăciun și Anul nou
 • Program de cinematică
 • Terapie prin pictură / lucru manual (croșetat)
 • Săptămânal, seri de table, șah sau remi
 • În grădină au posibilitatea să grădinărească, să planteze legume, flori și plante
 • Sunt puse la dispoziție seturi de croșetat și de pictură
 • Au posibilitatea să facă exerciții pe bicicleta mobilă și eliptică.

Facilitățile camerelor

Fiecare cameră are o poveste și a fost amenajată special pentru confortul și bunăstarea asistaților, atât pentru cei care stau singuri, cât și pentru cei care aleg colegi de cameră.

Cele 28 de camere sunt dotate cu 1 pat, 2 sau 3 paturi separate, acces la telefon. Fiecare cameră dispune de baie proprie.

De asemenea, toate camerele dispun de televiziune prin cablu cu peste 80 de programe, internet de mare viteză și buton către camera infirmierelor.

Ce mâncare vor servi rezidenții

”Meniul este foarte important pentru noi, vrem să le oferim rezidenților noștri feluri variate de mâncare care corespund nevoilor și gusturilor fiecăruia. Ei primesc 3 mese delicioase pe zi, plus gustări între mese”, spun reprezentanții Centrului.

Fiecare fel de mâncare este gândit de bucătari profesioniști cu experiență și gătit cu ingrediente proaspete, de sezon.

”Pentru că ne dorim să respectăm credințele rezidenților noștri, oferim și posibilitatea de a ține posturile importante ale anului, iar pentru ca aniversările, sărbătorile și ocaziile speciale sunt cu atât mai speciale la această vârstă, oferim posibilitatea de a le sărbători cu mese festive”, mai spun inițiatorii proiectului.

De ce să alegi Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Martin”

La Centrul ”Sfântul Martin”, cei dragi ție pot să se bucure de această perioadă a vieții în siguranță, îngrijiți și făcând parte dintr-o comunitate cu care pot să desfășoare activități și să socializeze.

Când am conceput acest loc, am avut în vedere ca nevoile rezidenților noștri să fie pe primul loc.

Motiv pentru care, pe lângă tratamentul necesar persoanelor vârstnice (grijă și suport pe partea de tratament, suport medical, ajutor în deplasare și alte activități uzuale, etc.) am inclus și activități care au în vedere starea de bine.

Rezidenții noștri au acces la curte și grădină, căci contactul cu natura are efecte pozitive asupra minții. Aici pot să și grădinărească dacă doresc – activitate despre care studiile zic ca are un rol în combaterea depresiei.

Ne oferim să facem cumpărături suplimentare pentru rezidenții noștri (din partea aparținătorilor) ca tu să îi poți trimite celui drag tot ce are nevoie, fără a trebui să fii fizic aici.

Sărbătorile, de orice fel, sunt importante pentru noi. Ne punem la dispoziția ta să organizăm mese festive pentru cei dragi cu ocazia aniversărilor personale, iar pentru sărbătorile principale ale anului (Crăciun și Paște) organizăm sărbători pentru toți rezidenții.

Masa este un element-cheie în abordarea noastră – credem că nu doar dragostea, ci și starea de bine trec prin stomac. Toți bucătarii noștri sunt specializați și oferă meniuri variate, cu ingrediente proaspete, de sezon, concepute special pentru a avea în vedere anumite restricții alimentare, specifice vârstei dar și fiecărui rezident, dacă este cazul.

Contact

Telefon: +40 788 444 413

Email: contact@sfantulmartin.ro

Locația: Str. Blajului 238, Sântimbru, județul Alba

pagina web: sfantulmartin.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. pilu

  miercuri, 14.04.2021 at 19:35

  Treaba buna. Acum se va castiga intr-o luna cat castiga hotelul in patru luni. As fi curios sa faceti o ancheta peste un an in randul celor care au acolo parinti, bunici etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax