Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru construcția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. CNAIR a desemnat câștigătorul pentru tronsonul Boița – Avrig – Mârșa

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș, parte a A13. Porțiunea între Boița – Avrig – Mârșa (DJ 105G) va avea o lungime de 14,25 km.

„Constructorul turc are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului finanțat din Programul Transport este de 1,89 miliarde lei fără TVA.

În cadrul acestui contract, Antreprenorul va trebui să construiască 6 viaducte și 17 poduri- printre care un viaduct în lungime de 911 m, de o complexitate tehnică ridicată. Mai exact: Viaductul Nod Boița pe breteaua 3 peste DN 7, breteaua 1 și breteaua provizorie de descarcăre în DN 7.

Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și după soluționarea acestora, dacă vor exista”, a explicat Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, în acest moment sunt semnate contracte pentru proiectarea și execuția primilor 39,47 km ai autostrăzii Sibiu – Făgăraș, astfel:

  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN 1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km)
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legătură cu DN 1 (5,6 km).

Mai mult, în fază finală de evaluare sunt și ofertele pentru desemnarea câștigătorului contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 2, Avrig- Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) în lungime de 19,92 km.

Autostrada Sibiu – Făgăraș (cu o lungime de 68,04 km) este una dintre secțiunile A13 care va face legătura dintre Sibiu și Bacău în lungime de aproximativ 297 km.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax