Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru construirea celui de-al doilea hipermarket Kaufland, la Alba Iulia. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Un nou pas a fost făcut recent pentru construirea celui de-al doilea hipermarket Kaufland, la Alba Iulia. Magazinul care urmează să fie amenajat în cartierul Ampoi II, pe strada Tudor Vladimirescu, va avea o suprafață de circa 6.000 mp și va beneficia de peste 270 de locuri de parcare, dintre care două pentru mașini electrice. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 11 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru construirea unui hipermarket Kaufland și construcții anexe interioare și exterioare (container  bufet fast food și terasă acoperită, post trafo, bazin rezervă incendiu, bazin de retenție, copertină cărucioare), amenajări accese rutiere, pietonale și racorduri la drumuri publice, amenajări împrejmuire teren, elemente publicitare (amplasare pilon, panouri publicitare și totem publicitar) și organizare de șantier, propus a fi amplasat în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 78.

Vezi și FOTO-VIDEO: Noul mall din Alba Iulia se construiește în ritm alert. Imagini cu lucrările din șantier. Când va fi gata

Potrivit memoriului de prezentare, magazinul urmează să fie construit pe un teren cu suprafata de 22.181 mp. Clădirea va fi o construcție în cadre, cu stâlpi și grinzi din beton armat prefabricat și va avea o suprafață construită de 6.090 mp.

Accesul auto principal se face din strada Tudor Vladimirescu printr-un punct de acces “intrare-iesire” cu lățimea de 7,15 m și un alt punct de “intrare-ieșire” cu lățimea de 7 m. Accesul camioanelor pentru aprovizionare se va face separat de accesul clienților, din strada Livezii.

Suprafața carosabilă în incinta lotului este de 5.331,65 mp, iar suprafata spațiilor verzi este de 5.110 mp.

Se vor amenaja aproximativ 274 de locuri de parcare (din care 11 parcaje pentru persoane cu dizabilități și 8 parcări pentru mamă și copil) și 2 parcări pentru mașini electrice.

Pentru publicitate se propune amplasarea mai multor panouri, între care un pilon cu prismă strada Tudor Vladimirescu, cu înălțimea de 16 m.

Apele meteorice de pe suprafața platformei vor fi colectate și evacuate la sistemul urban de colectare ape pluviale existent la strada Tudor Vladimirescu, după ce vor fi trecute printr-un separator de hidrocarburi propus prin proiect.

Valoarea investiției este estimată la 4.000.000 de lei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax