Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru construirea sediului Tribunalului Alba. CNI a scos la licitație servicii de proiectare pentru diverse studii

Publicat

sediu nou tribunal

Un nou pas a fost făcut recent pentru construirea sediului Tribunalului Alba, pe strada Târgului din Alba Iulia. Compania Națională de Investiții (CNI) a scos la licitație serviciile de proiectare pentru realizarea studiilor de teren, de fezabilitate și alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului. 

Compania Națională de Investiții a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare pentru fazele: studii de teren (studiu topografic vizat OCPI, studiu geotehnic verificat la cerința Af), studiu de fezabilitate (S.F.), studiu privind posibilitatea utilizării unor sisteme alternative de eficiență ridicată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, studiu preliminar la foc privind siguranța la incendiu, parte componentă a studiului de fezabilitate, precum și orice alte studii de specialitate relevante pentru buna funcționare a obiectivului de investiții „Sediu Tribunalul Alba”, municipiul Alba Iulia, Strada Târgului, Nr. 12, Judeţul Alba, din cadrul Programului Naţional de construcții de interes public sau social.

Valoarea totală estimată a contractului este de 360.112,9 lei, fără TVA. 

Obiectivul temei de proiectare îl constituie realizarea unui sediu nou de instanță, respectiv un sediu nou pentru Tribunalul Alba. În această clădire va funcționa numai tribunalul, judecătoria urmând să rămână în actualul sediu.

În circumscripția Tribunalului Alba, în prezent, cu sediul în Piața Iuliu Maniu, nr. 24, funcționează 5 judecătorii: Judecătoria Alba Iulia, Judecătoria Aiud, Judecătoria Blaj, Judecătoria Câmpeni și Judecătoria Sebeș. În cadrul Tribunalului Alba funcționează un număr de 3 secții: Secția I civilă, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal și de insolvență și Secția III penală.

Potrivit temei de proiectare, amplasamentul propus pentru edificarea noului sediu al Tribunalului Alba este situat într-o fostă zonă industrială, dezafectată după 1990, înconjurată fiind de o zonă rezidențială. Terenul în suprafață de 14.818 mp se află pe strada Târgului, la nr. 12, la o distanță de cca. 1 km față de centrul localității Alba Iulia și cca. 1,5 km față de Cetatea Alba Carolina.

Amplasamentul este accesibil din orice zonă a localității cât și din afara localității, existând legături auto realizate prin străzi care pot permite un trafic adecvat și cu o distanță rezonabilă de cea mai apropiată stație de transport public de cca. 400 m, care poate fi parcursă și pietonal.

Terenul adiacent amplasamentului, pe toate laturile, se află în domeniul privat al municipiului Alba Iulia, fiind reglementat prin PUZ și are destinația de străzi și alei de acces cu un profil cuprins între 7 și 12 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax