Connect with us
Publicitate

BLAJ

Un nou pas pentru construirea unui heliport, la Blaj. Emiterea acordului de mediu, solicitată la APM Alba

Publicat

Primăria Blaj a solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru construirea unui heliport în municipiu. Acesta urmează să fie folosit în principal pentru aterizarea/decolarea elicopterelor SMURD, dar și pentru cele utilizate în situații de urgență. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 2 decembrie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul  „Construire heliport în municipiul Blaj”.

Potrivit memoriului de prezentare, investiția presupune construirea heliportului pentru aterizarea și decolarea elicopterelor, care execută misiuni aeromedicale – SMURD, dar și pentru elicopterele care sunt utilizate în situații de urgență, misiuni de transport personal și materiale, sprijinul acțiunilor de intervenție și situații de urgență, evacuare medicală, căutare – salvare, cercetare și supraveghere aeriană prin observare vizuală, stingerea incendiilor etc., având caracteristicile necesare deservirii unui trafic aerian pentru zbor de zi și zbor de noapte, după reguli de zbor la vedere.

Soluția constructivă a heliportului:

Platforma heliportului este de formă pătrată, cu dimensiunile de 22 m x 22 m și suprafața de 441 mp, iar structura rutieră este de tip rigid, cu îmbrăcămintea rutieră alcătuită din dale de beton de ciment BcR 5.0.

Platforma este racordată la rețeaua de drumuri publice printr-un drum de acces cu lungimea totală de 130.48 m alcătuit tot din structură rutieră rigidă.

Scurgerea apelor provenite din precipitații se realizează prin intermediul modelării naturale a suprafeței terenului existent, sensul de curgere urmând pantele existente. Platforma a fost dimensionată la încărcările elicopterului critic de proiectare, MI-17, cu greutatea maximă la decolare de 13.000 kg. Totodată, sistemul rutier al platformei a fost dimensionat astfel încât să se îndeplinească condiția de asigurare împotriva fenomenului de îngheț – dezgheț.

Pentru desfășurarea operațiunilor aeronautice conform reglementărilor în domeniu și în condiții de deplină siguranță, vor fi amplasate două containere metalice, cu următoarele funcțiuni:

  • un container pentru personalul de heliport și instalația electrică de balizaj;
  • un container metalic pentru adăpostirea unității mobile de stins incendiu, pentru a fi protejată în cazul temperaturilor de îngheț.

Heliportul va fi împrejmuit.

De asemenea, pe heliport nu se va efectua alimentarea elicopterelor cu carburant, neexitând o instalație de stocare-transvazare a carburantului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    duminică, 05.12.2021 at 13:23

    Mai avem nevoie de metrou și port și le avem pe toate !

  2. pilu

    duminică, 05.12.2021 at 13:30

    Oare in baza a ce studiu s-a constatat necesitatea ivirii unui astfel de obiectiv ? Sursele tv spun ca ceea ce Rotaru are in cap se realizeza, pentru ca asta ii spune lui Dumitrel: nu aprobi, plec la PSD.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax