Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pas pentru reabilitarea unui tronson din DJ 705, între Zlatna și Almașu Mare. Licitație pentru servicii de proiectare

Publicat

O porțiune de aproape 6,2 kilometri din drumul județean DJ 705, între Almașu Mare și Zlatna, va fi reabiliată și modernizată. Consiliul Județean Alba a lansat recent o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică. 

Consiliul Județean Alba a lansat luni, 7 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Reabilitare drum județean DJ 705: limită jud. Hunedoara – Almaşu de Mijloc – Almaşu Mare – Zlatna (DN 74)”.

Valoarea totală este estimată la 472.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, sectorul de drum cuprins între km 40+663 și 46+828 este situat la periferia sudică a Munților Apuseni, pe teritoriul administrativ al orașului Zlatna și al comunei Almașu Mare.

Sectorul de drum se împarte în trei tronsoane: primul prezintă structură rutieră suplă cu îmbrăcăminte asfaltică iar următoarele două structură rutieră rigidă cu îmbrăcăminte din beton de ciment. Starea tehnică a celor trei tronsoane de drum este „rea”.

  • Tronsonul 1 are o lungime de aproximativ 840 m, având platforma drumului cu o lățime de 6,50 m – 8,00 m (parte carosabilă 5,50 m – 6,00 m, acostamente variabile 0,50 m – 1,00 m).
  • Tronsonul 2.1 are o lungime de aproximativ 2.894 m, având platforma drumului cu o lățime de 7,00 – 8,00 m (parte carosabilă 6,00 m, acostamente variabile 0,50 m – 1,00 m).
  • Tronsonul 2.2 are o lungime de aproximativ 2.461 m, având platforma drumului cu o lățime de 7,00 – 8,00 m (parte carosabilă 6.00 m, acostamente variabile 0,50 m – 1,00 m).

Potrivit studiului de fezabilitate, cauza principală a apariției defecțiunilor de structură rutieră o constituie transportul agregatelor de carieră făcut cu mijloace de transporl de tonaj mare, peste limitele admise, de la carierele de exploatare a pietrei de pe treseul drumului județean DJ 705, dar și executarea unor lucrări anuale de întreținere curentă, în limita unui buget restrictiv. Alte posibile cauze ale defecțiunilor identificate:

  • capacitatea portantă insuficientă a complexului rutier;
  • calitate necorespunzătoare a materialelor utilizate;
  • executia lucrărilor în condiții de calitate necorespunzătoare;
  • structură rutieră care nu a fost dimensionată pentru un trafic corespunzător.

Lucrările propuse a se executa pe drumul județean DJ705 din județul Alba, vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de colectare și evacuare a apelor spre emisar, va asigura o circulație
fluentă a traficului auto și vor influența benefic zona din punct de vedere ambiental cât și din punct de vedere socio-economic.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax