Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou pod rutier va fi construit pe DJ 141 C, la Cenade. Podul actual, aflat într-o stare tehnică „critică”, va fi demolat

Publicat

Un nou pod rutier va fi construit pe drumul județean DJ 141 C, în comuna Cenade. Vechiul pod de peste valea Cenade, aflat într-o stare tehnică „critică”, va fi demolat. Valoarea investiției este de peste 1,3 milioane de lei, fără TVA. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Pod pe DJ 141 C: peste Valea Cenade, km 2+600, propus a fi amplasat în comuna Cenade”, titular Consiliul Județean Alba.

Potrivit memoriului de prezentare, podul existent este boltit, cu o deschidere, lațimea părții carosabile fiind de 7,05 m și două grinzi parapet de 0,30m. Structura de rezistență a podului este o boltă peste care s-a realizat o umplutură din piatră brută zidită. Podul nu este prevăzut cu parapet rutier, iar parapetul pietonal este metalic.

Podul prezintă o stare tehnică „critică”, având degradări la suprastructură și infrastructură, se precizează în document.

„Ploile abundente care au produs degradări majore la nivelul albie, malurilor și infrastructurii podului, au condus la degradarea accentuată, atât a structurii de rezistență, cât și a funcționalității podului fapt care pune în pericol siguranța și confortul circulației rutiere pe pod. Podul nu asigură condiții minime de siguranță în exploatare astfel se recomandă demolarea podului și construirea unui pod nou”, se mai precizează în document.

Valoarea lucrărilor este de 1.375.398,10 lei, fără TVA. Lucrările de construcție se vor desfăşura pe perioada a 9 luni de zile.

Lungimea totală a noului pod va fi de 17,3 metri, iar lățimea de 10,5 metri. Acesta va fi construit din grinzi prefabricate, precomprimate, pe o fundație din beton armat.

Pe timpul demolării podului vechi, respectiv construcției noului pod, traficul rutier va fi deviat pe un pod provizoriu executat în amonte.

foto: arhivă

sursa: anpm.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate