Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou proces pentru patronul „Pomponio”. Anversa, acuzat de instigare la şantaj într-un dosar disjuns din „Prostituate pentru VIP-uri”

Publicat

Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri ” s-a aflat, luni, din nou pe masa magistraţilor Tribunalului Alba, instanţa responsabilă de judecarea cauzei pe fond. La acest termen, judecătorii au decis disjungerea dosarului pe latura penală pentru patru dintre inculpaţi, printre care şi patronul „Pomponio”, Luca Anversa. Anversa va fi judecat sub aspectul comiterii infracţiunii de instigare la şantaj în formă continuată.

Inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi prin urmare vor fi judecaţi în procedură de urgenţă şi vor beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor. Luca Anversa a recunoscut în faţa magistraţilor comiterea infracţiunii de instigare la şantaj în formă continuată. În rechizitoriul întocmit de procurori se arăta că omul de afaceri a recurs la ameninţări prin intermediul unor grupări de recuperatori, pentru a-şi primi înapoi sumele de bani de la datornici. George Virgil Alin Dura este judecat pentru trafic de minori în formă continuată, iar Ioan Răşinariu şi Viorel Gheorghe Toma sunt acuzaţi de instigare la şantaj.

Tribunalul Alba se va pronunţa în dosarul disjuns din „Prostituate pentru VIP-uri” în 5 decembrie. În această cauză au calitatea de inculpaţi patronul firmei „Pomponio”, Luca Anversa, George Virgil Dura, Ioan Răşinariu şi Viorel Gheorghe Toma. Tot  luni, avocaţii părţilor au formulat cerere de copiere a suporţilor optici pe care sunt stocate înregistrările telefonice şi ambientale, în vederea studierii probelor administrate la dosar. Şi asupra acestui aspect, judecătorii se vor pronunţa în 5 decembrie.

Reamintim că, luni, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe patronul firmei „Pomponio” la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un alt dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, constituire grup infracţional organizat şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţe. Precizăm că, în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, Luca Anversa a recunoscut faptele, respectiv instigare la şantaj.

Următorul termen de judecată în dosarul de fond „Prostituate pentru VIP-uri” este 9 ianuarie 2012. Grupul este judecat pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, proxenetism şi şantaj. În dosar, este anchetat şi omul de afaceri italian Luigi Saviato. De asemenea, în grupul celor judecaţi se regăsesc numele lui Raul Hancheş (zis “Pricu”) şi al soţiei acestuia, Geanina Hancheş. Pe lângă aceştia, mai sunt cercetaţi şi Adrian Trifa, Mihai Dorin Pîrvu, Gheorghe Toma, Solomon Sicoe, Ioan Răşinariu şi Ştefan Cernea. Lotul celor 22 din „Dosarul Prostituate pentru VIP-uri” a fost trimis în judecată în luna februarie a acestui an.

Vă prezentăm comunicatul emis de Tribunalul Alba
„In data de 28.11.2011, la Tribunalului Alba avut loc un nou termen de judecată în dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul VIP, cu numărul 1377/107/2011.
La acest termen, prin încheiere Tribunalul Alba a dispus disjungerea cauzei cu privire la 4 inculpaţi, după cum urmează Luca Anversa, Răşinariu Ioan, Toma Viorel Gheorghe şi Dura George Virgil Alin . Menţionăm că inculpaţii Luca Anversa, Răşinariu Ioan, Toma Viorel Gheorghe sunt cercetaţi pentru instigare la şantaj, iar inculpatul Dura George Virgil Alin este cercetat pentru trafic de minori. În acest nou dosar instanţa a stabilit termenul de pronunţare a soluţiei în data de 05.12.2011.
Tot la termenul de ieri s-au cerut copii după înregistrările depuse la dosar, iar cererea va fi soluţionată de către instanţă în 05.12.2011.
Tribunalul Alba a fixat următorul termen de judecată pentru dosarul de fond 1377/107/2011 la data de 09.01.2011.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    marți, 29.11.2011 at 12:41

    …CINE SUNT VIP-urile chiar nu vreti sa ne spune-ti !?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax