Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Un nou record mondial, Untold-junior și o alee a Centenarului la Alba Iulia. Evenimente dedicate Marii Uniri

Publicat


Doborârea unui nou record mondial, un „Untold” al copiilor, Vladimir Cosma, invitat la Sărbătoarea Muzicii, o alee a centenarului și alte evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire sunt pregătite pentru anul 2018 în municipiul Alba Iulia și în județul Alba. 

„Este un an în care va fi un restart, nu doar o schimbare de două cifre la trei cifre, este un restart pe care vrem să-l dăm vieții și vom avea și un slogan „ComUnitate” prin care vom încerca să schimbăm mai multe lucruri, dar cel mai mult ne vom îndrepta atenția asupra copiilor, pentru că asta ne intersesează foarte mult. Nu stăm cu spatele la trecut, avem trecutul de partea nostră și tocmai din acest motiv suntem convinși că avem și datoria să ne gândim la următorii 100 de ani prin copii”, spune Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Municipiului Alba Iulia.

Acesta a enumerat câteva dintre evenimentele care se vor organiza anul acesta pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. Printre acestea se află un nou record care va fi  certificat Guinness World Records, mai exact un grup ce 8.000 de copiii, îmbrăcați în culorile tricolorului, vor forma cifra 100. Evenimentul este programat în luna septembrie.

Tot pentru acest an este programat un „Untold” al copiilor.

„Vom face un Untold al copiilor, pentru că v-am spuns că ne îndreptăm atenția spre copii. Vom avea în Cealaltă Capitală o transformare într-un festival cu ușoare valențe dedicate copiilor și mai sunt. De exemplu, Utopie Urbană, în care vom încerca să le cerem copiilor să desenze cum cred ei că va arăta Alba Iulia peste 100 de ani, iar artiștii de street art vor replica desenele lor, la o scară mult mai mare, pe un trotuar întreg”, mai spune Mihai Coșer.

Va exista un concurs pentru a aduce 100 de copii din țară, care vor planta fiecare, pe aleea Centenarului, câte un copac lângă care se va pune o plăcuță cu numele celui care l-a plantat.

Pentru a anima Cetatea și pentru a încerca să-i facă pe turiști să înnopteze la Alba Iulia, se va include un traseu în partea interioară a șanțurilor cetății care se va baza pe video mapping și iluminat arhitesctural, care vor reprezenta scene din istoria României.

De asemenea, se vor menține evenimentele devenite deja cunoascute, dar care vor avea o linie comună prin care să marcheze Anul Centenar.

Și Consiliul Județean a început să își organizeze „pașii” pentru evenimentele care se vor organiza în județ cu ocazia Centenarului.

Citeşte şi CALENDARUL evenimentelor finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în 2018. Festivaluri, târguri, expoziţii

„Încercăm să mutăm la nivelul primăriilor, să montăm în locurile importante din comune și orașe plăci comemorative și chiar simboluri pentru cei care au fost delegați la Marea Unire.

 

Evenimentele se vor desfășura pe parcursul mai multor luni, cu caracter național. Evenimentele curente vor fi introduse sub egida centenarului. Vom încerca să le regândim și să le consolidăm. Vom susține evenimentele municpiului Alba Iulia cu instituțiile noastre”, a declarat Dan Popescu, administratorul județului Alba.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. IOn

    joi, 08.02.2018 la 17:12

    Untold al copiilor, adica o sa cante armin van buren „Catelus cu parul cret” in timp ce pusti de 10-12 ani isi baga-n vena? cooool!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

De astăzi, unii angajați se pot pensiona mai repede. Ce prevăd modificările din legislație

Publicat

De astăzi, intră în vigoare noi reguli privind vârsta de pensionare. Au dreptul să iasă mai devreme la pensie cei care au lucrat în condiţii deosebite de muncă. Modificările Legii 263/2010 includ acordarea unei perioade suplimentare la vechimea în muncă, de patru luni, pentru fiecare an lucrat în condiţii deosebite de muncă, reducerea vârstei standard […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Ambulanță, Universitate, primării, spitale, școli și alte instituții publice din ALBA. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, Sistemul de Gospodărire a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Prima seară de concert la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” Alba Iulia. Programul de astăzi

Publicat

Sâmbătă seara, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a desfășurat concursul de compoziție și interpretare la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ediția a XV-a, dar și primul concert al evenimentului. Secțiunea de concurs are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. S-au putut înscrie concurenți cu vârsta […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

LEONIDE 2019: Ploaie de stele pe cerul României. Alte fenomene astronomice în acest an

Publicat

Un eveniment astronomic interesant se produce în noaptea de duminică spre luni. Se va putea observa o ploaie de meteori din constelaţia Leo, care va atinge apogeul în 18 noiembrie. În această săptămână, Pământul trece prin traiectoria prafului cosmic lăsat în urmă de cometa Tempel-Tuttle. Leonidele, au un an de vârf ciclic la fiecare 33 […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate