Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou record mondial, Untold-junior și o alee a Centenarului la Alba Iulia. Evenimente dedicate Marii Uniri

Publicat

YouTube video

Doborârea unui nou record mondial, un „Untold” al copiilor, Vladimir Cosma, invitat la Sărbătoarea Muzicii, o alee a centenarului și alte evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire sunt pregătite pentru anul 2018 în municipiul Alba Iulia și în județul Alba. 

„Este un an în care va fi un restart, nu doar o schimbare de două cifre la trei cifre, este un restart pe care vrem să-l dăm vieții și vom avea și un slogan „ComUnitate” prin care vom încerca să schimbăm mai multe lucruri, dar cel mai mult ne vom îndrepta atenția asupra copiilor, pentru că asta ne intersesează foarte mult. Nu stăm cu spatele la trecut, avem trecutul de partea nostră și tocmai din acest motiv suntem convinși că avem și datoria să ne gândim la următorii 100 de ani prin copii”, spune Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Municipiului Alba Iulia.

Acesta a enumerat câteva dintre evenimentele care se vor organiza anul acesta pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. Printre acestea se află un nou record care va fi  certificat Guinness World Records, mai exact un grup ce 8.000 de copiii, îmbrăcați în culorile tricolorului, vor forma cifra 100. Evenimentul este programat în luna septembrie.

Tot pentru acest an este programat un „Untold” al copiilor.

„Vom face un Untold al copiilor, pentru că v-am spuns că ne îndreptăm atenția spre copii. Vom avea în Cealaltă Capitală o transformare într-un festival cu ușoare valențe dedicate copiilor și mai sunt. De exemplu, Utopie Urbană, în care vom încerca să le cerem copiilor să desenze cum cred ei că va arăta Alba Iulia peste 100 de ani, iar artiștii de street art vor replica desenele lor, la o scară mult mai mare, pe un trotuar întreg”, mai spune Mihai Coșer.

Va exista un concurs pentru a aduce 100 de copii din țară, care vor planta fiecare, pe aleea Centenarului, câte un copac lângă care se va pune o plăcuță cu numele celui care l-a plantat.

Pentru a anima Cetatea și pentru a încerca să-i facă pe turiști să înnopteze la Alba Iulia, se va include un traseu în partea interioară a șanțurilor cetății care se va baza pe video mapping și iluminat arhitesctural, care vor reprezenta scene din istoria României.

De asemenea, se vor menține evenimentele devenite deja cunoascute, dar care vor avea o linie comună prin care să marcheze Anul Centenar.

Și Consiliul Județean a început să își organizeze „pașii” pentru evenimentele care se vor organiza în județ cu ocazia Centenarului.

Citeşte şi CALENDARUL evenimentelor finanţate de Consiliul Judeţean Alba, în 2018. Festivaluri, târguri, expoziţii

„Încercăm să mutăm la nivelul primăriilor, să montăm în locurile importante din comune și orașe plăci comemorative și chiar simboluri pentru cei care au fost delegați la Marea Unire.

 

Evenimentele se vor desfășura pe parcursul mai multor luni, cu caracter național. Evenimentele curente vor fi introduse sub egida centenarului. Vom încerca să le regândim și să le consolidăm. Vom susține evenimentele municpiului Alba Iulia cu instituțiile noastre”, a declarat Dan Popescu, administratorul județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. IOn

    joi, 08.02.2018 at 17:12

    Untold al copiilor, adica o sa cante armin van buren „Catelus cu parul cret” in timp ce pusti de 10-12 ani isi baga-n vena? cooool!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax