Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou tip de înșelăciune online, promovată cu imaginea Știrilor ProTv. Avertismentul specialiștilor

Publicat

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra ştirilor false apărute online în care infractorii cibernetici se folosesc de imaginea  unor instituții de presă din România  pentru a le promova.

”Atenție la știrile false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România!

Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, în care se promovează oportunități de a câștiga bani rapid pe termen scurt.

În acest caz, infractorii cibernetici se folosesc de imaginea ȘtirileProTV pentru a da impresia că acest articol este promovat chiar de către ei, deși domeniul webgameshelp.com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat”, au transmis specialiștii de la Direcția de Securitate Cibernetică.

Infractorii încearcă să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investițiilor în criptomonedă.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul sigurantaonline.ro.

Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică, au mai transmis specialiștii în securitate cibernetică, într-o postare pe Facebook.

sursa, sursa foto: Facebook Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax