Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou tratament pentru cancer intră în faza de testare pe oameni

Publicat

Un nou tratament pentru cancer va fi testat de anul viitor. Acesta se bazează pe celule de la pacienţii care au depăşit boala.

Cercetătorii au folosit neutrofile, celule care apără corpul de infecţii. Teste anterioare au arătat că prezenţa lor în număr mare ar fi motivul pentru care organismele anumitor persoane resping celulele canceroase. Aşa că specialiştii au prelevat neutrofilele de la supravieţuitorii bolii, le-au multiplicat de milioane de ori şi le-au injectat bolnavilor cu cancer.

După mai multe experimente reuşite pe şoareci, anul viitor vor începe primele teste pe oamenii care suferă de cancer pancreatic, una dintre cele mai letale forme.

Celulele nu vor fi respinse de corpul primitorului, pentru că trăiesc numai cinci zile şi dispar înainte ca sistemul imunitar să-şi facă treaba. Dar vor avea suficient timp să-şi îndeplinească misiunea: aceea de a omorî celulele canceroase.

Reprezentanţii companiei britanice LIfT BioSciences care gestionează tratamentul spun că pacienţii vor primi medicaţia doar o dată pe săptămână, timp de 5-6 săptămâni. Şi scopul lor final este să construiască prima bancă de neutrofile din lume.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax